"Дженоа" Андрія Шевченка не втримала перемогу над "Сассуоло" в першому матчі 2022 року

"Дженоа" Андрія Шевченка не втримала перемогу над "Сассуоло" в першому матчі 2022 року

"Дженоа" Андрія Шевченка не втримала перемогу над "Сассуоло" в першому матчі 2022 року
.

Український тренер провів свій дев'ятий поєдинок на чолі італійського клубу.

Андрій Шевченко зіграв із "Дженоа" перший матч у новому 2022 році.

Український спеціаліст менше ніж за добу до матчу отримав негативний тест на COVID-19 і зміг приєднатись до команди. Раніше Шевченко хворів на коронавірус, а тренувальним процесом керував його асистент Мауро Тассотті.

Напередодні поновлення чемпіонату Італії після новорічної паузи Шевченко оформив два трансфери. Зокрема, український тренер підписав 22-річного норвежця Лео Скірі Естігора з "Брайтона" та 24-річного гравця "Янг Бойз" Сільвана Хефті зі Швейцарії. При цьому Хефті одразу потрапив до основного складу, а Естігор - у запас на перше протистояння у 2022 році - проти "Сассуоло".

Читайте також: "Дженоа" оформила другий трансфер під керівництвом Андрія Шевченка

Востаннє "Дженоа" грала з "Сассуоло" в жовтні минулого року. Ще до того, як до команди приєднався Шевченко. Та зустріч завершилась нічиєю - 2:2.

Цього ж разу вже на сьомій хвилині зустрічі підопічні Шевченка зуміли відкрити рахунок матчу - це сталось уперше з моменту, як український спеціаліст очолив команду. Першим голом у цьому протистоянні відзначився Маттіа Дестро - стоячи спиною до воріт, нападник відправив м'яча в сітку п'яткою правої ноги.

Втримати ж цю перевагу команда Шевченка змогла тільки в першому таймі. На 55-й хвилині "Дженоа" дозволила опонентам зрівняти рахунок - відновив рівновагу в матчі Доменіко Берарді.

До кінця протистояння жодна зі сторін так і не змогла реалізувати гольові моменти, тож матч завершився за рахунку 1:1. Таким чином безвиграшна серія "Дженоа" в чемпіонаті Італії продовжилась до 17-ти матчів - команда не виграє в національній першості з вересня 2021 року.

Шевченко, своєю чергою, провів на чолі "Дженоа" вже 9-й матч. Єдину перемогу він здобув у Кубку Італії над "Салернітаною" (1:0). У Серії А українець провів 8 ігор, із них 5 завершились поразкою і 3 - унічию.

Читайте також: Андрій Шевченко здобув першу перемогу в "Дженоа": команда виграла матч Кубка Італії

Серія А. 20 тур

"Сассуоло" - "Дженоа" - 1:1

Голи: Берарді, 55 - Дестро, 7

Відеоогляд матчу "Дженоа" та "Сассуоло"

Що далі

  • 9 січня, неділя. Серія А. "Дженоа" - "Спеція"
  • 13 січня, четвер. Кубок Італії. "Мілан" - "Дженоа"
На початок