У Чернівцях взяли під варту митника, якого підозрюють в аварії, в якій загинула 21-річна дівчина

У Чернівцях взяли під варту митника, якого підозрюють в аварії, в якій загинула 21-річна дівчина

У Чернівцях взяли під варту митника, якого підозрюють в аварії, в якій загинула 21-річна дівчина
. Аварія, у вчиненні якої підозрюють Недугу. Фото: нацполіції області

У Чернівцях в залі суду взяли під варту колишнього інспектора митниці Вадима Недугу. Його підозрюють у спричиненні аварії, в якій загинула 21-річна дівчина.

Про це повідомляють на сайті обласної прокуратури.

Суд відбувся 30 грудня. За версією слідства, за кермом Недуга був нетверезим, спричинив ДТП та втік.

Йому оголосили підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує п'яною, що спричинило смерть людини. Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Раніше видання Molbuk.ua повідомляло, що у Новоселиці у більярдному клубі правоохоронці затримали Недугу. Пізніше його відвезли до відділення поліції, а згодом відпустили. Тоді у поліції прокоментували, що виїхали на місце через повідомлення, що у клубі може перебувати людина в розшуку, втім ця інформація не підтвердилась.

Що відомо

  • Аварія трапилась 16 липня цього року в селі Припруття. За версією слідства, нетверезий водій авто Opel порушив правила дорожнього руху та зіткнувся з автомобілем Audi. Водій покинув своє авто та втік з місця аварії. 21-річна пасажирка Audi загинула на місці, а водій травмувався.
  • Жителя Новоселиці Вадима Недугу вже судили через нетверезе водіння. Вперше — за порушення правил дорожнього руху у 2016 році. Тоді він потрапив у ДТП, в якому загинув пасажир його авто. У матеріалах справи йдеться, що Недуга випив склянку пива та сів за кермо. Він рухався зі швидкістю у понад 90 кілометрів на годину, виїхав на зустрічну смугу та врізався у дві машини. У суді Недуга розкаявся та засвідчив, що виплатив компенсацію матері друга, який загинув у ДТП. Йому дали можливість звільнитись він покарання, якщо впродовж півтора року він не здійснить повторного злочину.
  • Вдруге Недугу судили у 2018 році за водіння у нетверезому стані. Його затримали у Львові. У крові було 2,93 проміле алкоголю. В Україні допустима норма — 0,2 проміле. У суді Недуга вину не визнав. За його словами, він не кермував авто. Вироку у справі не було, через прострочення термінів.
  • Згідно з декларацією, Недуга працює інспектором Буковинської митниці. Раніше на цій же посаді працював та Львівській та Галицькій митницях. У серпні Недугу відсторонили від виконання посадових обов’язків, пообіцявши "всебічно сприяти відповідним слідчим діям".
На початок