ВАКС заарештував німецьку конюшню Онищенка

ВАКС заарештував німецьку конюшню Онищенка

ВАКС заарештував німецьку конюшню Онищенка
.

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на конюшню в Німеччині, яка пов'язана з колишнім народним депутатом Олександром Онищенком.

Як зазначено в ухвалі суду, арешт накладено на корпоративні права компанії Gut Einhaus Liegenschafts GmbH у розмірі частки 11% від її статутного капіталу, яка належить компанії Онищенка Ostexpert Limited.

Окрім того, заарештовано майно компанії Gut Einhaus Liegenschafts GmbH, зокрема 16 земельних ділянок, головну конюшню зі складом кінського спорядження, офіс скотаря, пральню, кухню, два офісні приміщення, конюшню для молодняка коней, тощо.

Конюшні розміщені у Герцлаке, у Нижній Саксонії.

Що відомо

  • В Україні Онищенка звинувачують у створенні "незаконної газової схеми".
  • За даними Національного антикорупційного бюро, ексдепутат зі спільниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через неіснуючі біржі. У результаті держава зазнала збитків на 1,613 мільярда гривень.
  • Онищенко виїхав з України в липні 2016 року і був оголошений у національний розшук в серпні 2016-го.
  • У січні 2021 року США запровадили санкції проти восьми громадян України через спроби втручання у президентські вибори 2020 року. Зокрема, у санкційному списку опинилися позафракційний народний депутат Андрій Деркач, нардеп від фракції партії "Слуга народу" Олександр Дубінський, депутат-втікач Олександр Онищенко та експрокурор Костянтин Кулик.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок