Третю бустерну дозу щеплення від COVID-19 можна отримати у двох лікарнях Херсона

Третю бустерну дозу щеплення від COVID-19 можна отримати у двох лікарнях Херсона

Третю бустерну дозу щеплення від COVID-19 можна отримати у двох лікарнях Херсона
. Суспільне Херсон

У Херсоні почали робити третю дозу щеплення – бустерну. Кого вакцинуватимуть та хто вже провакцинований, дізналось Суспільне.

Третю дозу вакцини роблять у лікарні імені Тропіних, розповіла завідувачка відділення первинної медичної допомоги № 1 Лариса Костенко.

"На сьогодні в нашому центрі первинної медичної допомоги і в центрі вакцинації зроблено 44 щеплення третьою дозою. Третя доза, або бустерна, вводиться для підсилення імунітету. Бустерна доза вводиться через 180 днів. Записуватися не потрібно, приходите з паспортом, себе приводите, як то кажуть, і все", - каже Лариса Костенко.

Лікарка говорить, не треба плутати бустерне щеплення з додатковим, яке робиться для людей із так би мовити скомпроментованим імунітетом – онкохворих, ВІЛ-інфікованих тощо. За словами Лариси Костенко, жодного випадку ускладнень при вакцинації у пункті щеплення не було, але при цьому обов’язково чергує лікар, є необхідні медикаменти. Вакцини є всі, пацієнти у черзі дотримуються дистанції, проходять реєстрацію та півгодинний нагляд лікаря після щеплення.

Херсонка Марина Корзнікова прийшла із сином зробити друге щеплення - вона вже провакцинована з вересня.

"Я працюю у школі шефкухаркою, тому нам треба. Та й узагалі я - за щеплення. В усіх моїх трьох дітей від народження всі щеплення є. Я буду в лютому третє щеплення робити – дві коронавака уже зробила, а тепер мені потрібен Пфайзер. Я обов’язково піду", - розповіла Марина Корзнікова.

У Херсоні почали робити третю бустерну дозу щеплення від COVID-19
Суспільне

У поліклініці №1 лікарні імені Карабелеша теж роблять бустерні щеплення, розповіла завідувачка сімейного відділення первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Романова.

"Це - третя доза вакцинації і вона потрібна наразі визначеним категоріям працівників. Це - медичні працівники, працівники закритих закладів – інтернатів. Наразі це не є на широкий загал. Наші працівники медичні вже активно отримують третю дозу вакцини, до нас звертаються медпрацівники інших медичних закладів нашого міста", - говорить Тетяна Романова.

У Херсоні почали робити третю бустерну дозу щеплення від COVID-19
Суспільне Херсон

Лікарка говорить, для виїзду за кордон людям теж потрібне третє щеплення. Такі питання вирішують індивідуально. У будь-якому разі перед вакцинацією треба проконсультуватися зі своїм сімейним лікарем.

Що відомо

  • На Херсонщині за минулу добу, 28 грудня, виявили 18 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок