Хуртовина на Харківщині: коли чекати піку негоди — дані синоптиків

Хуртовина на Харківщині: коли чекати піку негоди — дані синоптиків

Хуртовина на Харківщині: коли чекати піку негоди — дані синоптиків
. Суспільне Харків

Ввечері 28 грудня на території Харківщини почнеться негода: всю ніч йтиме сніг із поривами вітру до 20 м/с.

Про це Суспільному розказала чергова синоптикиня Харківського гідрометцентру Валентина Буратова.

"Вже по Харківській області почався сніг, хуртовини й пориви вітру — поки що 12 м/с. У місті очікуємо сніг ближче до п'ятої-шостої години. Цей значний сніг продовжуватиметься і вночі", — сказала синоптикиня.

За її словами, на півдні Харківщини може бути налипання мокрого снігу. Температура вночі — від 6° до 11° морозу, вдень — від 4° морозу до 1° тепла.

Читайте також: Пункти обігріву на Харківщині: де можна перечекати негоду

Буратова говорить, що атмосферний фронт підіймається з півдня, тож південні райони Харківщини вже під його впливом. Центр негоди — у Херсонській області.

29 грудня буде хуртовина та мокрий сніг, місцями ожеледиця і слабкий туман. Температура повітря вночі складатиме 6-11° морозу, вдень — від 4° морозу до 1° тепла. 30 грудня мине без істотних опадів, температура вночі — 5-10° морозу, вдень — 3-8° морозу, казала Валентина Буратова. 31 грудня вдень сніжитиме, температура — від 7° до 12° морозу вночі, та від 0° до 5° морозу вдень.

Що відомо

  • Синоптики прогнозують зміну погоди протягом 28 грудня. За прогнозом, має піти сніг, також очікують пориви вітру до 20 м/с.
  • Вантажні автомобілі, маса яких перевищує вісім тонн, не зможуть заїхати на територію Харкова з 16:00 28 грудня до закінчення прибирання доріг від снігу.
На початок