Пункти обігріву на Харківщині: де можна перечекати негоду

Пункти обігріву на Харківщині: де можна перечекати негоду

Пункти обігріву на Харківщині: де можна перечекати негоду
. kharkivoda.gov.ua

З початку зими на Харківщині по медичну допомогу через холодові травми та переохолодження звернулися шестеро жителів регіону.

Про це Суспільному повідомив директор Центру екстреної допомоги Віктор Забашта.

За його словами, 21 грудня до швидкої допомоги було два звернення: чоловік і жінка отримали холодову травму. 22 грудня з приводу обмороження було чотири звернення до медиків.

"Люди перебували у стані хмільного сп'яніння. Бригади медичної допомоги викликали перехожі", — зазначив Забашта.

На брифінгу про готовність служб Харківщини до роботи в період морозів 23 грудня директор Департаменту цивільного захисту обладміністрації Іван Сокол зазначив, що нині на Харківщині облаштовано 529 пунктів обігріву, з них 525 стаціонарні, два пересувних та два наметових. Додатково рятувальники можуть розгорнути дев'ять пунктів: два наметових та сім пересувних. З переліком пунктів обігріву, які працюють у Харківській області, можна ознайомитися за посиланням.

Директор департаменту соціального захисту населення Юрій Шпарага повідомив, що в Харківській області розгорнуті соціальні ліжка.

"Якщо говорити про Харків, то їх розгорнули в Харківській міській лікарні №3. В сільській місцевості соціальні ліжка розгорнуті при центральних районних лікарнях", — сказав Шпарага.

Також за його інформацією, 18 інтернатних установ в області прийматимуть громадян, які не мають власного житла і потребують постійного догляду.

Заступник начальника з експлуатаційного утримання Служби автомобільних доріг Михайло Богатир розповів, що в області діють 26 пунктів для відстою.

"По всіх дорогах державного значення в нас є свої філії, де ми можемо напоїти чаєм, там є кімнати, кухня, де, як і наші працівники можуть надати першу необхідну допомогу водіям, які потрапили до небезпеки", — сказав Богатир про пункти обігріву на автомобільних дорогах.

Що відомо

  • У Харкові запрацювали пункти обігріву: адреси
На початок