В Італії за пів року закриють усі хутрові ферми

В Італії за пів року закриють усі хутрові ферми

В Італії за пів року закриють усі хутрові ферми
. АР

Сенатори в Італії схвалили поправки до закону про бюджет, які передбачають негайну заборону розведення хутрових звірів. На закриття зооферм дали пів року.

Про це повідомляє видання The Times.

Згідно з документом, в країні заборонили розводити норок, лисиць, єнотоподібних собак та шиншилл з метою їх вбивства заради хутра. Всі діючі зооферми мають закритись до 30 червня 2022 року. Також найближчим часом в Італії припинять роботу останні 10 норкових ферм. Натомість фермери отримають компенсацію на загальну суму 3 мільйона євро.

Таким чином, Італія стане 16-ю європейською країною, де повністю заборонять вирощувати тварин заради хутра. Додатковим аргументом для закриття зооферм стало те, що в останні два роки вони стали ще одним джерелом поширення корона вірусу. Більшість італійських брендів вже відмовилися від використання та продажу хутра. Серед них – Valentino, Gucci, Prada та Versace.

Що відомо

  • У травні 2019 року модний будинок Prada оголосив, що з 2020 року повністю відмовиться від використання тваринного хутра. А Gucci не використовує хутро з весни-літа 2018 року.
  • У вересні 2021 року відомий французький бренд Saint Laurent заявив, що припинить створювати одяг з хутра з початку 2022 року.
  • Уряд Нідерландів заборонив розводити норок з весни 2021 року через велику кількість хворих на коронавірус тварин.
  • У жовтні 2020 року у Північній Ютландії на 63 фермах, які займаються розведенням норок, виявили новий штам збудника COVID-19. З’ясувалось, що він має мутації, які відрізняють його від решти раніше виявлених штамів коронавірусу.
  • Згодом про виявлений у норок новий штам повідомили США, Данія, Італія, Нідерланди, Іспанія та Швеція.
  • Уряд Данії розпорядився знищити всіх норок, оскільки мутований вірус може звести нанівець зусилля зі створення вакцини, але згодом передумав вбивати тварин. Після цього рішення найбільший у світі аукціонний дім хутряних виробів Kpenhagen Fur оголосив про закриття бізнесу.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок