Найбільший у світі виробник хутра норки оголосив про ліквідацію бізнесу

Найбільший у світі виробник хутра норки оголосив про ліквідацію бізнесу

Найбільший у світі виробник хутра норки оголосив про ліквідацію бізнесу
. AP

Найбільший у світі аукціонний дім хутряних виробів Kpenhagen Fur оголосив про закриття після того, як уряд Данії наказав провести масове знищення норок для боротьби із поширенням нового штаму COVID-19.

Як повідомляє Bloomberg, на початку листопада прем’єр-міністерка Метте Фредеріксен оголосила, що данські фермери мають знищити усіх норок через те, що на кількох фермах виявили новий штам збудника COVID-19. Фермери, які займається розведенням норки, почали знищувати тварин після того, як уряд Данії пообіцяв їм фінансову компенсацію завданих через рішення збитків. При цьому в деяких випадках їхні дії були вкрай поспішні.

Через рішення уряду та дії фермерів основна зоозахисна група Данії, Dyrenes Beskyttelse, звернулася до поліції зі звинуваченнями у жорстокому поводженні з тваринами. Водночас, за повідомленнями очевидців, тисячі туш норок були розкидані на головній автомагістралі країни.

Норка становить близько 0,7% експортних надходжень країни. У цьому секторі працюють близько 3 тисяч людей.

Як зазначає видання, таке рішення символізує кінець епохи в історії країни, яка була найбільшим виробником хутра норки у світі. При цьому компанія все ще має достатньо хутра, щоб провести аукціони у 2021 та, можливо, 2022 році, але після цього вона планує почати ліквідацію бізнесу.

Що відомо

  • У Північній Ютландії на 63 фермах, які займаються розведенням норок, виявили новий штам збудника COVID-19. З’ясувалось, що він має мутації, які відрізняють його від решти раніше виявлених штамів коронавірусу.
  • Згодом про виявлений у норок новий штам повідомили США, Данія, Італія, Нідерланди, Іспанія та Швеція.
  • Після цього уряд Данії розпорядився знищити всіх норок, оскільки мутований вірус може звести нанівець зусилля зі створення вакцини, проте зоозахисники розкритикували такі наміри.
  • Згодом данські урядовці передумали знищувати тварин.
  • Данія є одним з найбільших експортерів норки у світі та виробляє близько 17 мільйонів хутра на рік. Значна частина експорту припадає на Китай і Гонконг.
На початок