"Мої мрії розбиті". Титулована норвезька лижниця пропустить Олімпіаду-2022

"Мої мрії розбиті". Титулована норвезька лижниця пропустить Олімпіаду-2022

"Мої мрії розбиті". Титулована норвезька лижниця пропустить Олімпіаду-2022
. Torstein Bøe / NTB

Лижниця не лише пропустить Олімпіаду-2022, але й суттєву частину сезону.

2-разова олімпійська чемпіонка з лижних перегонів Інґвільд Естберг не зможе виступити на зимових Іграх, що відбудуться у Пекіні в 2022 році. Про це повідомляється у заяві федерації лижних видів спорту Норвегії.

Естберг є однією з найдосвідченіших та найтитулованіших норвезьких лижниць. 31-річна спортсменка тричі здобувала нагороди на Олімпійських іграх: у 2014 році вона здобула "золото" та "срібло" у спринті та командному спринті відповідно, після чого у 2018-му стала олімпійською чемпіонкою в естафеті.

Норвезька лижниця готувалася до третьої у своїй кар'єрі Олімпіади. Однак за місяць перед її стартом стало відомо, що вона не зможе виступити на Іграх.

Чому Естберг пропустить Олімпіаду-2022?

У норвезькій федерації повідомили, що причина пропуску Естберг Олімпіади в Пекіні пов'язана з її станом здоров'я. Воно не відповідає вимогам, які дозволяють лижникам змагатися на етапах Кубка світу, а тому Естберг заборонено брати участь на міжнародних турнірах.

Проблеми зі здоров'ям Естберг мали різноманітний характер. У 2020 році вона зламала ногу, після чого лікарі діагностували, що перелом був викликаний стресом. Того ж року їй продовжили заборону на виступи упродовж усього сезону 2020/21 - причиною цього було невиконання вимог щодо харчування лижників.

На старті сезону 2021/22 Естберг повернулася до виступів у лижних перегонах. І ось, до неї знову повернулися проблеми зі здоров'ям і їй заборонено виступати.

"На жаль, ситуація зі здоров'ям Інґвільд є недостатньо хорошою для того, щоб вона могла брати участь в Турі. Аналіз перших заїздів показує, що стан її здоров’я не витримує програми гонок. Тому Інґвільд знову доведеться робити велику перерву у змаганнях", - повідомляється у зверненні.

Сама лижниця вже відреагувала на це рішення. Вона зазначила, що доклала чимало зусиль для того, щоб повернутися у спорт та виступити на Олімпіаді, але тепер її мрії розбиті.

"Було вкрай важко прийняти це. Я виконала неймовірний обсяг роботи та зробила все, що в моїх силах [щоб повернутися]. Відчувала себе добре та насолоджувалася тим, що знову повернулася до гонок. Мої мрії розбиті, і тепер нічого не можу зробити, як дивитися на те, що буде далі", - зазначила Естберг.

31-річна лижниця була близькою до потрапляння в олімпійську команду. Головний тренер збірної Норвегії Оле Мортен Іверсен зазначав, що Естберг мала хороші шанси на те, щоб відправитися у Пекін.

Читайте також: Норвегія оголосила перший список спортсменів на зимову Олімпіаду-2022: хто туди увійшов

Хто така Інгвільд Естберг

  • 31-річна норвезька лижниця, 3-разова призерка Олімпійських ігор.
  • Естберг - чемпіонка світу з командного спринту (2015 рік). Крім цього, вона здобула п'ять медалей на рівні чемпіонатів світу.
  • Естберг 16 разів здобувала перемоги в особистих гонках Кубка світу з лижних перегонів. А у 2019-му стала переможницею Тур де Скі.
  • Наприкінці листопада Естберг виступала на етапі Кубка світу в Руці, провівши першу гонку за 636 днів.
На початок