До Віндзорського замку, де Єлизавета II святкувала Різдво, проник озброєний чоловік

До Віндзорського замку, де Єлизавета II святкувала Різдво, проник озброєний чоловік

До Віндзорського замку, де Єлизавета II святкувала Різдво, проник озброєний чоловік
. Sky News

Поліція арештувала озброєного чоловіка, який проник на територію Віндзорського замку, де відбувалося святкування Різдва за участі британської королеви Єлизавети II.

Як повідомляє Sky News, місцеву поліцію викликали до Віндзорського замку близько 8:30 ранку за місцевим часом. Вони арештували 19-річного чоловіка із Саутгемптона одразу після його проникнення на територію замку. Щодо цього інциденту проводиться розслідування.

"Чоловіка заарештовано за підозрою у проникненні в охоронювану територію та зберіганні бойової зброї. Наразі він перебуває під вартою", — сказала суперінтендант поліції Ребекка Мірс.

Зазначається, що цього року королева Єлизавета II порушила традицію і вирішила святкувати Різдво у Віндзорі. Це її перше Різдво після смерті чоловіка принца Філіпа, шлюб із яким тривав 73 роки.

Тим часом Букінгемський палац оприлюднив різдвяне послання королеви до нації. У ньому вона віддала шану своєму чоловікові та сказала, що відчула його присутність у цей у святковий період.

"Різдво може бути важким для тих, хто втратив близьких. Цього року особливо я розумію чому". І попри те, що я і моя родина сумуємо за ним, я знаю, що він хотів би, щоб ми насолоджувалися Різдвом", — сказала Єлизавета II, згадуючи здатність принца Філіпа "вичавлювати веселощі з будь-якої ситуації".

Вона також зауважила, що хоча коронавірус поки не дає змоги повноцінно святкувати Різдво, втім "ми все одно можемо насолоджуватися багатьма щасливими традиціями". При цьому британська королева жодним словом не згадала про герцога і герцогиню Сассекських принца Гаррі та Меган Маркл.

Що відомо

  • 22 жовтня у Букінгемському палаці повідомили, що королева Єлизавета II вперше за багато років провела ніч у лікарні.
  • Єлизавета II скасувала візит до Північної Ірландії через поради лікарів відпочити кілька днів від державних справ. Також вона скасувала участь у присвяченій кліматичним змінам конференції COP26 у Глазго.
  • Лікарі рекомендували Єлизаветі II відмовитися від регулярного вживання алкоголю, щоб зустріти 96-й день народження у квітні 2021 року в найкращій формі.

Читайте також:

Похорон принца Філіпа подивилися 13 мільйонів британців

Єлизавета II відзначає 95-річчя. Чим відома королева і що вона казала про Україну

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

На початок