"Цілодобовий домашній арешт". Обрали запобіжний захід орендаторці "Батерфляю", де загинула дівчина

"Цілодобовий домашній арешт". Обрали запобіжний захід орендаторці "Батерфляю", де загинула дівчина

"Цілодобовий домашній арешт". Обрали запобіжний захід орендаторці "Батерфляю", де загинула дівчина
. Фото: Суспільне Вінниця

23 грудня у Вінницькому міському суді обрали запобіжний захід орендарці готельно-ресторанного комплексу "Батерфляй", де під час пожежі загинула 21-річна дівчина та двоє людей травмувались.

Запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт до 23 лютого. Ухвалу зачитав суддя Андрій Михайленко.

Адвокат підозрюваної клопотав про нічний арешт.

46-річну жінку звинувачують за статтею про порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Під час суду підозрювана зазначила, що вона орендує приміщення ресторану, майданчик біля нього та котеджі. Загальна площа оренди 1760 кв. м, за які жінка платить 4 тисячі гривень в місяць. Додала, приміщення готелю їй не належить, так як їй воно ще не передалося.

"Приміщення готувалося під готель. Після введення в експлуатацію, мало передатися мені в оренду. Я мала ключі, закупляла туди одіяла, подушки. Ми були готові до відкриття. "Метелик" – ще не був офіційно введений в експлуатацію, там була сигналізація, були щитки пожежні, ми їх укомплектували вогнегасниками. Що стало причиною пожежі – я не готова нічого пояснити", – прокоментувала підозрювана.

За словами жінки, вона матеріально допомагає двом працівникам, які травмувалися під час пожежі. Каже, у неї працювали наймані працівники.

"Стосовно загиблої та постраждалих — я не знаю як вони туди потрапили. Я думаю, що зайшли через відчинені двері. Але не просто гості, вони були певним чином пов’язані із роботою нашого комплексу", — розповіла підозрювана.

За словами підозрюваої дівчина, що загинула, проживала на території готельно-ресторанного комплексу. Їй надали прихисток три роки тому, де вона виконувала господарські роботи.

Двоє працівників, щотравмувалися під час пожежі — стажери. Дівчина опановувала роботу офіціантки, а чоловік —сантехніка.

Наразі триває розслідування. Жінці загрожує до восьми років в’язниці.

Що відомо

  • Пожежа у готельно-ресторанному комплексі "Батерфляй" сталася 22 грудня близько третьої ночі. Евакуювали 60 людей, з них 53 дитини.
  • На базі комплексу саме проходили навчально-тренувальні збори збірної області з тхеквондо. З власних джерел Суспільному відомо: коли зайнялося, діти були на п'ятому поверсі. Зараз їх переселили до іншого приміщення комплексу.
  • Під час пожежі загинула уродженка АР Крим 21-річна дівчина, яка працювала на території комплексу. Дівчина вистрибнула з вікна на шостому поверсі. Від отриманих травм вона померла на місці.
  • Із вікна шостого поверху вистрибнули також 19-річна дівчина та 43-річний чоловік. Вони перебувають у реанімації Вінницької міської клінічної лікарні швидкої допомоги. Стан їх важкий. Про це Суспільному розповів медичний директор закладу Богдан Трохименко.

На початок