Медзакупівлі придбають 225 кисневих станцій — МОЗ

Медзакупівлі придбають 225 кисневих станцій — МОЗ

Медзакупівлі придбають 225 кисневих станцій — МОЗ
. УНІАН

“Медичні закупівлі України” підписали контракти з шістьма постачальниками на закупівлю 225 кисневих станцій на загальну суму 648 млн гривень. Про це на брифінгу повідомив перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда.

За його словами, це перша централізована закупівля кисневих станцій. Попередньо планували закупити 196 кисневих станцій.

“Конкуренція на аукціоні дозволила суттєво знизити ціну за одиницю товару. Завдяки цьому на очікувану економію вдалося дозакупити ще 29 станцій”, — сказав Комаріда.

Як він розповів, законтрактовані станції мають продуктивність 500 літрів на хвилину при якості кисню не менше 93%. Вони укомплектовані додатковими газоаналізаторами, витратомірами, датчиками та мають дистанційне керування.

“Тобто лікарня може відслідковувати, скільки саме кисню та якої якості отримує”, — сказав чиновник.

Гарантійний термін роботи станцій становить 48 місяців, сказав Комаріда. Попередні були 12-24 місяці, пояснив він.

За його словами, йдеться про "контейнерне будування станцій", коли додаткові роботи в лікарні не потрібні.

Обладнання для автономної генерації кисню поставлять в заклади охорони здоров’я, які працюють із хворими на коронавірусну інфекцію, у І кварталі 2022 року, зазначили у МОЗ.

Що відомо

  • Станом на ранок 23 грудня українські медики підтвердили 7312 нових випадків COVID-19, через ускладнення хвороби померли 275 людей.
  • В семи лікарнях Хмельницької області встановлять кисневі станції. Про це розповів директор департаменту охорони здоров’я Хмельницької обласної державної адміністрації Олександр Завроцький. Планують це зробити до кінця 2021 року.
  • Вінницький обласний клінічний фтизіопульмонологічний центр, який приймає хворих на COVID-19, отримав обладнання для кисневої станції. Її монтаж розпочнеться у січні.
  • Шість лікарень Закарпаття додатково забезпечать кисневими станціями.

Читайте також

"Вчора був день, коли бочка була уже порожня" — ситуація з киснем у лікарнях Франківська

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

На початок