На Харківщині знизився темп вакцинації від COVID — обладміністрація

На Харківщині знизився темп вакцинації від COVID — обладміністрація

На Харківщині знизився темп вакцинації від COVID — обладміністрація
. УНІАН

У Харківській області знизився темп вакцинації населення. Найменше людей протягом кампанії вакцинації щепилося у Солоницівській громаді.

Про це в ефірі "Сьогодні. Головне" розказав заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк.

"Тенденція щодо зниження темпів вакцинації склалася, на жаль, не тільки в нашому регіоні. Це загальна тенденція по всій країні, але на сьогодні Харківщина — це та область, яка менше за інші області показала негативну динаміку", — сказав Черняк.

За його словами, "люди стали ставитися до вакцинації менш відповідально" через зниження захворюваності в регіоні.

"Ми в "жовтій" зоні, показник навантаження (на лікарні — ред.) вже низький, людей хворіє менше – на жаль, як на мене, це питання стало не першочерговим", — каже заступник голови обладміністрації.

"Об’єктивна складова – нам вдалося протягом цієї хвилі не війти у "червону" зону, і це дало певний позитив: працювала економіка, не було гострих питань з цим пов’язаних. На початку хвилі люди взагалі не сприймали вакцинацію як таку. Після того як вони зрозуміли, що це пов’язано з їхнім здоров’ям, збереженням їхнього життя – це стало невіддільною частиною для тих, хто веде активний спосіб життя", — сказав Михайло Черняк.

Близько 15 громад у нас перетнули межу 50-60-70% щеплень двома дозами, каже Черняк.

"Громади з найнижчими показниками, наприклад, це Солоницівка, яка має 30% щеплень загалом, Лозова – 34% має на сьогодні", — каже Михайло Черняк.

За даними обласного центру контролю та профілактики хвороб, минулої доби на Харківщині зробили 10 632 щеплення. Дві дози вакцини отримали 876 009 людей, 22 жителі Харківщини отримали додаткову дозу вакцини.

Читайте також

У Харківській ОДА пояснили, чому довелося знищити 30 тис. доз вакцин від COVID

На початок