У Харкові обмалювали молодіжний офіс ОПЗЖ

У Харкові обмалювали молодіжний офіс ОПЗЖ

У Харкові обмалювали молодіжний офіс ОПЗЖ
. t.me/freikorps_org

У Харкові фасад офісу молодіжного крила міської організації "Опозиційна платформа — За життя" облили червоною фарбою та розписали.

Написи "Сепари", "Колаборанти", "ОПЗЖ=ФСБ" та наліпки з написом "Стоп реванш" з'явилися на фасаді будівлі за адресою провулок М'ясний, 1, де розташована приймальня молодіжного крила організації. Фото розмальованого фасаду зранку 19 грудня опублікували у Telegram-каналі організації "Фрайкор".

"Святий Миколай не любить ватників та нащадків регіоналів з ОПЗЖ. Тому їм він подарував правильний вигляд офісу", — йдеться у дописі в Telegram-каналі організації.

Представник "Фрайкору" Богдан Войцеховський розповів Суспільному, що фото їм надали "невідомі патріоти".

"Невідомі патріоти", які надали нам ці фото, вважають, що ОПЗЖ використовує свій офіс в Харкові на М'ясному провулку як штаб п'ятої колони і проводять там активну підривну діяльність, в тому числі свою "школу молодого колаборанта". Враховуючи зосередження російських військ на кордоні, таким чином їм показали, що п'ята колона не зможе ніде заховатись", — сказав Войцеховський.

Голова Молодіжного крила "Опозиційної платформи — За життя" Євген Корсун сказав, що заяву до поліції писати не буде.

"Попрошу хлопців вимити, і будемо працювати далі. На такі провокації людей з низьким інтелектом я не звертаю уваги. Їм потрібно допомогти віднайти себе, а не займатися подібною діяльністю".

Що відомо

  • Офіс партії у Харкові обливають не вперше. Численним нападам піддавався офіс обласної організації партії на Харківській набережній. Андрія Лесика, голову міської організації ОПЗЖ, неодноразово обливали зеленкою.
  • Наприкінці 2019 року Лесик очолив міську організацію ОПЗЖ, серед лідерів якої Віктор Медведчук. Лесик — частий гість російських каналів, а також пов'язаних з ОПЗЖ медіа в Україні. Коментуючи звинувачення у проросійськості, Лесик каже, що виступає "за мир". За результатами місцевих виборів 2020 року Андрій Лесик обраний депутатом Харківської міськради від ОПЗЖ.
  • Представники партії "ОПЗЖ" влаштовують акції на честь маршала Радянської армії Григорія Жукова, "Фрайкор" ж долучається до акцій проти перейменування проспекту на честь маршала. У 2019 році представники організації публікували на своєму Telegram-каналі фото з облитим фарбою пам'ятником маршалу.
На початок