Офіс ОПЗЖ у Харкові облили фарбою

Офіс ОПЗЖ у Харкові облили фарбою

Офіс ОПЗЖ у Харкові облили фарбою
. Фото: Андрей Лесик/Facebook

Громадську приймальню Харківської міської організації партії "Опозиційна платформа — За життя" на вулиці Полтавський Шлях у Харкові облили червоною фарбою.

Це сталося в ніч на 8 грудня, повідомив Суспільному голова міської організації ОПЗЖ Андрій Лесик.

"Відкрили під'їзд, залили сходи фарбою, кинули у двері, пошкодили таблички", — сказав Лесик.

Офіс ОПЗЖ у Харкові облили фарбою
Андрій Лесик/Facebook

Він пов'язує напад із діяльністю політичної сили та називає нападників "псевдопатріотами": "Вважають нас колаборантами? Вони можуть вважати усе що завгодно, що ж ти зробиш? Ідеї у них немає. Ідея — прийти нашкодити, от і все".

"Нам вже незручно перед власниками офісу. Найцікавіше, що тут до поліції охорони — 50 метрів, до Ленінського райсуду — 20 метрів. Тобто таке місце, де, мені здавалося, не нападатимуть", — сказав Лесик.

За його словами, організація звернулася до поліції і передасть слідчим відео з камер спостереження. Водночас Лесик сумнівається, що це допоможе викрити нападників, оскільки попередні напади лишаються нерозкритими.

Що відомо

  • У Харкові не вперше пошкоджують приміщення ОПЗЖ. Численним нападам піддавався офіс обласної організації партії на Харківській набережній. А самого Андрія Лесика неодноразово обливали зеленкою.
  • Офіс міської організації на вулиці Полтавський Шлях пошкодили у серпні 2020 року.
  • Наприкінці 2019 року Лесик очолив міську організацію ОПЗЖ, серед лідерів якої Віктор Медведчук. Лесик — частий гість російських каналів, а також пов'язаних з ОПЗЖ медіа в Україні. Коментуючи звинувачення у проросійськості, Лесик каже, що виступає "за мир". За результатами місцевих виборів 2020 року Андрій Лесик обраний депутатом Харківської міськради від ОПЗЖ.

На початок