У Херсоні попрощались з відомим хірургом

У Херсоні попрощались з відомим хірургом

У Херсоні попрощались з відомим хірургом
. Суспільне Херсон

17 грудня у Херсоні попрощалися з торакальним хірургом, кандидатом медичних наук Олександром Сташенком. 9 років він очолював торакальне відділення Херсонського обласного онкологічного диспансеру. Попрощатись з лікарем прийшли колеги, рідні, друзі, пацієнти.

З 9 години ранку почали збиратись херсонці біля будинку прощання на вулиці Молодіжній. Не усі, хто прийшов, могли вміститися всередині будівлі, тому чекали своєї черги на вулиці. Багатьом присутнім Олександр Сташенко врятував життя, говорить Людмила Чачибая.

"Я знаю Олександра Далієвича з 1985 року. Він був не тільки лікарем, він був неймовірним другом. А коли не стало батька моєї доньки, він завжди по-батьківськи ставився до неї, до останньої хвилини. Ми зараз із донькою стояли і говорили – для Херсона сьогодні дуже трагічний день. Це - правда. Друга така людина не народиться. Скільки б він міг ще врятувати, якби пожив хоча б рік", - розповіла Людмила Чачибая.

"Я його дуже сильно люблю за те, що він врятував життя моє і мого батька. Все, що я можу сказати, його дуже сильно не вистачатиме", - каже Валентина Чачибая.

Народний артист України Олександр Гоноболін говорить, прийшов попрощатися з другом. Ще кілька днів тому бачилися на концерті, згадує чоловік.

"Він був на всіх моїх концертах. Я навіть про це не знав. І коли в мене трапилася біда зі здоров’ям, він мені допоміг. І сказав, що він мене знає, виявляється, дуже давно. З того часу ми завжди були з ним друзями, до останнього дня. Він приїхав навіть до мене на концерт до Києва. Це було тиждень тому. Він слухав мене. І я не можу уявити, що я його не побачу більше, не зіграю з ним у більярд. Це - просто жах. Світла пам'ять йому, бережіть один одного", - каже Олександр Гоноболін.

У Херсоні попрощались з відомим хірургом
Суспільне Херсон

Лариса Польська називає Сташенка лікарем з великої літери. Ніхто не чекав такої втрати, говорить жінка. За її словами, були особисто знайомі ще зі студентських років. Каже, це була світла, гарна людина. Лариса Польська говорить, втратили геніального хірурга і це втрата не тільки для Херсонщини, а й для всієї України.

Помер Олександр Сташенко від серцевого нападу у вівторок 14 грудня вдома. Друзі лікаря говорять, він вів здоровий спосіб життя та завжди хвилювався за пацієнтів, брався за складні випадки на останніх стадіях раку. Поховали Олександра Сташенка на Комишанському кладовищі.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок