Що відомо про новорічні ялинки у райцентрах на Полтавщині

Що відомо про новорічні ялинки у райцентрах на Полтавщині

Що відомо про новорічні ялинки у райцентрах на Полтавщині
. фото для колажу: Суспільне Полтава, Миргородська міська рада, Кременчуцька міська рада, видання "Реальні Лубни"

Штучні та живі, під охороною та із новими гірляндами − які новорічні ялинки встановлюють 2021-го у райцентрах на Полтавщині та коли їх відкриють − читайте у матеріалі Суспільного.

1. Полтава

Монтувати новорічну ялинку у Полтаві почали 6 грудня на площі біля театру імені Гоголя. Вона зі штучної хвої, навколо дерева встановили паркан та шатер із гірлянд.

Висота головної ялинки Полтави становить 22 метри. Нових іграшок та гірлянд 2021 року для неї не купували. Відкрити ялинку та увімкнути ілюмінацію мають 19 грудня о 16:00, розповів Суспільному директор комунального підприємства «Декоративні культури» Сергій Сілаєв.

Що відомо про новорічні ялинки у райцентрах на Полтавщині
Ялинка у Полтаві. фото: Суспільне Полтава

Оформлення новорічної ялинки та території довкола обійшлося в майже 9 мільйонів гривень. Це гроші з міського бюджету. 2018 року закупили паркан, гірлянди, арки та скульптури. Це понад 7 мільйонів гривень. А 2017-го придбали іграшки за 1,5 мільйони. Їх використовують і нині.

За даними на порталі публічних закупівель «Prozorro», комунальне підприємство «Декоративні культури» уклало договір на охорону ялинки у Полтаві за 49 тисяч 300 гривень. А підприємство електромереж «Міськсвітло» підписало угоду на монтаж та обслуговування ілюмінації новорічної ялинки. Підрядник за роботи отримає 90 тисяч гривень.

2. Миргород

Уперше штучну ялинку у Миргороді встановили 2018-го року. Цей проєкт реалізували за програмою «Громадський бюджет». Тоді на це витратили близько 200 тисяч гривень з міського бюджету.

Що відомо про новорічні ялинки у райцентрах на Полтавщині
Ялинка у Миргороді. фото: Суспільне Полтава

Висота головної ялинки Миргорода – вісім метрів. Нових іграшок та гірлянд цьогоріч для її прикрашання не закуповували. Використовуватимуть ті, що є в комплекті з минулих років, розповів Суспільному Миргородський міський голова Сергій Соломаха.

Відкриють ялинку 19 грудня о 16:00, додав він.

3. Кременчук

Новорічну ялинку у Кременчуці почали встановлювати 15 листопада на площі Перемоги. Гірлянду увімкнули 17 грудня о 16:00. Через карантинні обмеження цьогоріч урочистого відкриття ялинки у місті не було.

Штучну ялинку висотою 19 метрів у місті встановлюють з 2010-го року, розповіла Суспільному речниця Кременчуцької міської ради Юлія Перепелятник.

Що відомо про новорічні ялинки у райцентрах на Полтавщині
Ялинка у Кременчуці. Кременчуцька міська рада

За її словами, цього року на площі поблизу ялинки уперше облаштували ковзанку. Крім того, працюватимуть будиночки для торгівлі та атракціони. За даними на порталі публічних закупівель «Prozorro», комунальне підприємство «Благоустрій Кременчука», яке займалося встановленням ялинки, уклало договір на закупівлю гірлянд. На них витратили майже 50 тисяч гривень.

4. Лубни

У Лубнах новорічну ялинку на майдані Володимирському встановили 11 грудня. На металевому каркасі закріпили живі ялинки.

Урочисто відкрити її планують 19 грудня о 15:00, розповіла Суспільному головна спеціалістка Управління культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради Оксана Радченко.

Що відомо про новорічні ялинки у райцентрах на Полтавщині
Ялинка у Лубнах. видання "Реальні Лубни"

За даними на порталі публічних закупівель «Prozorro», монтаж новорічної ялинки обійшовся у понад 104 тисячі гривень. Згідно з тендерною документацією, висота ялинки має бути понад 20 метрів. На дереві передбачено 200 іграшок.

На початок