Для вчителів Харківщини придбали понад 3 тисячі ноутбуків

Для вчителів Харківщини придбали понад 3 тисячі ноутбуків

Для вчителів Харківщини придбали понад 3 тисячі ноутбуків
. Ілюстративне фото. Джерело: Суспільне Харків

Для шкіл Харківської області цього року купили 3055 ноутбуків у рамках проєкту Міністерства освіти та Міністерства цифрових трансформацій "Ноутбук кожному вчителю".

Про це в ефірі "Українського радіо Харків" розказала директорка обласного Департаменту науки й освіти Анжеліка Крутова.

Цього року для освітян планували придбати 3721 ноутбук, але до кінця року придбають ще 232 пристрої. Тендер триває, й загальна кількість ноутбуків для шкіл сягатиме 3287, сказала Крутова.

"У першу чергу необхідно було забезпечити вчителів шкіл, де кількість учнів не менша 250 людей, якщо це опорна школа, то не менше 200 людей, без урахування філій. Друга черга — це школи з кількістю учнів не менше 100 осіб, і третя — решта закладів освіти області. Школи самі рахували кількість техніки, яку можуть використовувати для дистанційного навчання, а також громади аналізували свою спроможність до співфінансування", — сказала про розподіл техніки Анжеліка Крутова.

Харківщина отримала на закупівлю ноутбуків для освітян понад 56 млн грн з державного бюджету, сказала директорка обласного Департаменту освіти.

"Співфінансування з місцевого бюджету складало 30% або 10% в залежності від кількості населення. Були громади, потреба яких була більшою, ніж вони були готові співфінансувати. У п'яти громадах вчителі були забезпечені технікою та відмовилися від участі в проєкті", — розповіла Крутова.

За її словами, ноутбуки закупили наприкінці листопада-початку грудня.

"Рекомендована ціна ноутбука складала 20 040 гривень, ми закупили 17 119 гривень. На якості не відбилося, відгуки вчителів позитивні", — сказала Анжеліка Крутова.

Авторки: Вікторія Черникова-Берездецька, Марія Солодовнік

Що відомо

  • У липні Кабінет міністрів виділив 980 мільйонів гривень на купівлю ноутбуків для понад 60 тисяч вчителів по всій Україні. Отримувати техніку вчителі почали тільки у листопаді.
  • Міністерство цифрової трансформації повторно провело тендери на купівлю ноутбуків для вчителів через спробу розкрадання 300 мільйонів гривень на держпрограмі.
  • В Міністерстві освіти повідомили, що станом на 26 листопада ноутбуки отримали вчителі з 11 областей. Йдеться про 20 тисяч комп’ютерів.
На початок