До 2026 року в Україні з'являться берегові ракетні війська — Міноборони

До 2026 року в Україні з'являться берегові ракетні війська — Міноборони

До 2026 року в Україні з'являться берегові ракетні війська — Міноборони
.

До 2026 року в Україні буде створено новий рід військ — берегові ракетні війська. Вони прикриватимуть узбережжя України з повітря. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони з посиланням на слова командувача ВМС контрадмірала Олексія Неїжпапу.

"У стадії розвитку перебуває новий рід військ — берегові ракетні війська. Вони будуть сформовані до 2026 року. До їх складу увійдуть три дивізіони берегового ракетного комплексу "Нептун". До другого кварталу наступного року буде повністю сформований перший дивізіон цього сучасного комплексу, який невдовзі встане на бойове чергування", — йдеться у повідомленні.

Підбиваючи підсумки року контрадмірал наголосив, що стрімке зростання бойових спроможностей українського військового флоту стало можливим завдяки підтримці з боку держави, а також міжнародних партнерів із держав-членів НАТО.

Він відзначив, що цьогоріч на високому рівні відбулись міжнародні навчання "Сі Бриз − 2021", в яких брали участь сучасні бойові кораблі США, Великої Британії, Франції, Румунії, Грузії та інших держав.

Що відомо

  • 14 листопада міністр оборони Олексій Резніков заявив, що найближчим часом на бойове чергування заступить протикорабельний ракетний комплекс "Нептун" для захисту південного кордону України.
  • 13 листопада заступник голови Офісу президента Роман Машовець заявив, що Збройні сили РФ постійно утримують потужне наступальне угруповання біля кордонів України.
  • 1 листопада видання Politico 1 листопада опублікувало знімки переміщення російської техніки. Журналісти стверджують, що підрозділи почали переміщати у бік України наприкінці вересня. Згодом газета The Washington Post також оприлюднила дані про відновлення пересувань російських військ біля українського кордону.
  • У Міністерстві оборони України заявили, що станом на початок листопада 2021 року біля українського кордону та на тимчасово окупованих територіях Російською Федерацією перебувають близько 90 тисяч російських військових. Водночас секретар РНБО України Данілов запевнив, що скупчення російських військ біля кордонів України нема.
  • У серпні 2020 року Міністерство оборони України прийняло на озброєння береговий ракетний комплекс "Нептун".
  • У березні 2021 року дослідні зразки українського берегового мобільного ракетного комплексу з протикорабельними ракетами РК-360МЦ "Нептун" передали до складу ВМС Збройних сил України.

Читайте також

Для захисту на морі. Міноборони замовило новітні українські ракетні комплекси

ЗСУ успішно випробували крилаті ракети "Нептун" з бойовим зарядом

На полігоні в Одеській області випробовували комплекс крилатих ракет “Нептун”

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок