У Сумах триває суд по справі отримання хабаря за вступ до ліцею "Кадетський корпус"

У Сумах триває суд по справі отримання хабаря за вступ до ліцею "Кадетський корпус"

У Сумах триває суд по справі отримання хабаря за вступ до ліцею "Кадетський корпус"
. Суспільне Суми

Заступник начальника Сумського кадетського корпусу Андрій Сидоренко, якого судять за вимагання грошей за зарахування дитини до закладу, називає справу сфабрикованою, а історію з хабарем – провокацією. Про це він говорив на засіданні Зарічного суду 15 грудня.

Суддя Ірина Клімашевськатричі намагалась дізнатися, чому він вважає, що події кримінального правопорушення, як стверджує сторона захисту, – провокація з боку оперативних працівників правоохоронних органів.

"Я так вважаю, тому що в 2020 році зі мною співбесіду не провели, а за підбір кадрів відповідає саме керівник, повз керівника навчального закладу, був випущений наказ про моє переведення. Зі мною навіть не було проведено співбесіду", - відповів він

Андрій Сидоренко казав, що раніше його намагалися перевести на іншу посаду без його згоди. Крім нього, судять жінку, яка нібито передала йому тисячу доларів в якості хабаря. Ольга Мартиненко розповіла, що працює переважно за кордоном, 10 років тому її син навчався в Кадетському корпусі, а вона входила в батьківський комітет. А гроші, які передавала – це було повернення раніше взятого в Андрія Сидоренка боргу - 25 тис грн. У цей час до неї звернувся знайомий з проханням допомогти вступити до Кадетського корпусу.

"Я розуміла, що мені потрібно віддавати борг, на скору руку я прикинула, що 25 тисяч – це десь буде 900 доларів США. Володимиру я сказала, що мої послуги коштуватимуть 1000 доларів, і сказала, що якщо його знайомі згодні на це, хай дасть мій номер телефону", - розповіла вона.

Що відомо

  • 12 червня 2021 року Андрія Сидоренка та Ольгу Мартиненко затримали за вимагання хабаря за зарахування дитини до сумського військового ліцею "Кадетський корпус".
  • 14 червня рішенням суду Андрія Сидоренка відсторонили від посади, 18 червня його звільнили, а в серпні поновили.
  • На наступному судовому засіданні, яке відбудеться 17 січня, планують досліджувати письмові докази.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до спільноти у Viber

На початок