Через нелегальну вирубку лісу на півночі Рівненщини влада зібрала нараду. Що вирішили

Через нелегальну вирубку лісу на півночі Рівненщини влада зібрала нараду. Що вирішили

Через нелегальну вирубку лісу на півночі Рівненщини влада зібрала нараду. Що вирішили
. Ілюстрація/Фото: Суспільне Рівне

На Рівненщині через масову нелегальну вирубку лісу проведуть інвентаризацію земель, аби передати їх у постійне користування з охороною. Таке рішення прийняли на розширеній нараді, присвяченій цій проблемі, – повідомив Суспільному речник облдержадміністрації Олександр Поліщук. Загалом, за даними влади, у 2021 році незаконно вирубали понад три тисячі дерев, йдеться про збитки на десятки мільйонів гривень.

У Рівненській обласній державній адміністрації 13 грудня пройшла нарада керівників поліції, прокуратури, лісового агентства, екологічної служби, Держгеокадастру та місцевих громад.

Через нелегальну вирубку лісу на півночі Рівненщини влада зібрала нараду. Що вирішили
Фото: Рівненська ОДА

Зібрав її голова ОДА Віталій Коваль, підставою стала незаконна вирубка лісу у Вараському районі, це північ області.

"Загалом у лісах в 2021 році нелегально вирубали близько трьох тисяч дерев різних порід. На грудень цього року встановили частину збитків на 19 мільйонів гривень, решту ще підраховують. За інформацією правоохоронців та екоінспекції, цьогоріч зареєстрували близько десяти кримінальних проваджень", – розповів речник ОДА Олександр Поліщук.

За його словами, учасники наради вирішили визначити "ефективного користувача земель", на яких відбуваються нелегальні порубки. Для цього проведуть інвентаризацію, з них сформують ділянки та передадуть їх у постійне користування з охороною.

Суспільне звернулось у пресслужбу обласної прокуратури щодо інформації про кримінальні провадження стосовно незаконної порубки лісів та опублікує її, як тільки отримає.

За даними обласного управління лісового і мисливського господарства, територія Вараського району заліснена на понад 43%. У 2020 році 630 га лісів у Володимирецькому лісгоспі отримали статус пралісів, квазіпралісів та природних лісів, де забороняються всі види рубок.

Читайте також

  • У січні 2021 правоохоронці відпрацьовували незаконну порубку лісу. За перший тиждень виявили понад три десятки порушень. Більшість з них – на півночі області.
  • На Рівненщині під час рейду знайшли майже сто кубів незаконно зрізаної сосни. Правоохоронці припускають, хто міг це зробити.
  • Правоохоронці Рівненщини протидіяли незаконній порубці лісу. За тиждень кампанії виявили понад тридцять порушень та відкрили кримінальні провадження.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок