Без значних заторів, але "швидкі" застрягали: як снігопад вплинув на рух Рівненщиною

Без значних заторів, але "швидкі" застрягали: як снігопад вплинув на рух Рівненщиною

Без значних заторів, але "швидкі" застрягали: як снігопад вплинув на рух Рівненщиною
. Фото: Суспільне Рівне/"екстренка"

На Рівненщині на дорогах державного значення станом на вечір понеділка, 13 грудня, наслідки снігопаду долають понад 70 спецавто, тривалих заторів шляховики не фіксують. Про це повідомив речник Служби автодоріг області Дмитро Леонтіюк. Він також зазначив, що проблеми виникали переважно через літню гуму на авто. Тим часом у "екстренці" повідомили про кілька інцидентів із медиками.

Снігопад та мінусова температура, як повідомив Дмитро Леонтіюк із посиланням на дані синоптиків, можуть зберегтись до ранку вівторка, 14 грудня.

“Найскладніша ситуація зберігається на заході Рівненщини, там, де снігопад і почався минулої ночі. Наразі говорити про якісь затори на дорогах, які, звісно, ситуативно виникають через любителів літньої гуми – не доводиться. Разом із патрульними поліцейськими реагуємо швидко, підрядники скеровують туди техніку і ускладнення усуваються”, – сказав речник шляховиків.

За інформацією Дмитра Леонтіюка, на дорогах державного значення працює понад 70 спецавто та більше сотні людей. Ситуація спонукала вивести також важку техніку, зокрема, автогрейдери, щоб прибирати велику кількість снігу.

Читайте також: Оприлюднили номери: куди дзвонити, якщо на дорогах Рівненщини буде складно проїхати

По 19-й вечора у Telegram голови ОДА Віталія Коваля з’явилась інформація, що для швидкого реагування створили групу з представників Служби доріг, поліції та ДСНС.

”Прийняли рішення міжнародні та національні дороги посипати чистою сіллю. Дати декілька годин постояти суміші і прибрати снігову кашу, щоб уникнути льодового накату”, – йдеться у повідомленні.

Сервіси Google станом на 20:00 не показують на державних дорогах у межах Рівненщині значних заторів. На деяких ділянках, щоправда, помітний дещо сповільнений рух, ідеться про шляхи на Київ, Львів, Сарни, Острог та Луцьк.

Водночас у пресслужбі "екстренки" повідомили, що із доїздом медиків у села були проблеми. Зокрема, загрузла "швидка", якій необхідно було госпіталізувати пацієнта з Ульянівки Дубенського району. Медики кликали на допомогу рятувальників.

Рівне снігопад
Швидка застрягла із пацієнтом, якого везли у лікарню. Фото: пресслужба "екстренки"

А до села Дмитрівка Рівненського району фельдшеру довелось іти пішки, адже через замети авто не змогло проїхати.

”По дорозі до пацієнта загрузали у снігових заметах. Дорога до села Дмитрівка була нерозчищена, тому прийняв рішення йти пішки. Взяв з собою необхідні ліки та рушив до пацієнта. Йшов орієнтовно півтора кілометра. Одразу думав, якщо доведеться госпіталізувати хворого, то шукатиму сани”, – розповів фельдшер Бабинського пункту постійного базування Роман Кравчук.

Що відомо

Нагадаємо, в Україні розділена відповідальність за утримання доріг різного значення: частину обслуговують підрядники Служби доріг, зокрема, державні. А частину відповідальності поклали на місцеву владу, йдеться передусім про місцеві дороги.

Читайте також

  • Розчищали вдень і працюватимуть усю ніч: як у Рівному долають наслідки снігопаду
  • Температурні "гойдалки": яку погоду прогнозують на Рівненщині до вихідних

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок