Із Полтавщини в армію призвуть понад 600 чоловіків

Із Полтавщини в армію призвуть понад 600 чоловіків

Із Полтавщини в армію призвуть понад 600 чоловіків
. Фото: УНІАН

619 чоловіків із Полтавщини мають піти на службу під час весняної призовної кампанії. Вона розпочнеться з 1 квітня і триватиме три місяці – до кінця червня.Про це розповів заступник обласного військового комісара Едуард Бородай.

Призиватимуть чоловіків із усіх районів області віком від 20 до 27 років, які не мають проблем зі здоров’ям та права на відстрочку. Можуть іти на службу і ті, кому виповнилося 18.

Заступник обласного військового комісара Едуард Бородай
Заступник обласного військового комісара Едуард Бородай. UA: Полтава

Заступник обласного військового комісара Едуард Бородай сказав: "Указом президента юнакам 18 і 19 років надана можливість проходити строкову військову службу і бути призваним відповідно до їхньої письмової заяви. Це є особливістю, бо раніше закон та указ цього не дозволяли".

Чоловіки, які мають повну вищу освіту, служитимуть рік, решта – 18 місяців. Призиватимуть до військ Збройних Сил, Нацгвардії, прикордонної та служби спецтранспорту. В зону проведення операції об’єднаних сил призовників не направлятимуть.

Заступник обласного військового комісара Едуард Бородай сказав: "З 1 березня працюють районні призовні комісії, де проходять медогляди у всіх лікарів, тестування, співбесіди з психологами. Хто потребує додаткового обстеження, ті направляються. Уже з 1 квітня будуть прибувати на обласний збірний пункт і відправка у війська до тих команд, куди вони попередньо були зараховані".

За словами Едуарда Бородая, на районні призовні комісії під час весняної кампанії будуть викликані понад 14 тисяч чоловіків.

Нагадаємо, під час осіннього призову пішли на службу 606 людей із Полтавщини. Він тривав від 1 жовтня до 31 грудня.

Кожному району і місту поставлене завдання щодо призову залежно від кількості призовників, які перебувають на обліку.

На початок