На площі Народній в Ужгороді встановили 20-метрову ялинку

На площі Народній в Ужгороді встановили 20-метрову ялинку

На площі Народній в Ужгороді встановили 20-метрову ялинку
. Суспільне Закарпаття

Головну новорічну ялинку області встановили 11 грудня на площі Народній в Ужгороді. Привезли її ввечері 10 грудня. Ялинку висотою 20 метрів зрубали у Брустурянському лісовому господарстві.

Шістнадцять років лісорубом працює Іван Петруняк. Каже, легко було рубати ялинку, бо дерево молоде: "Легко звалилося, бо молоде. Якби дерево було старе, воно б поламалося, а так молоді сучки, тому так плавно впало".

20-метрову ялинку встановили на площі Народній в Ужгороді
Суспільне Закарпаття

Обирали молоду ялинку аби довезти до Ужгорода неушкодженою, каже головний спеціаліст відділу охорони і захисту лісу обласного лісомисливського господарства Роман Соболівський.

"Не стару вибрали, молоденьку, — пояснив він. — Гілки, які ми зараз укладаємо, ми їх зв’яжемо, якщо б ялика була старшого віку, вона би просто могла поламатися, а так ми її зараз акуратно упакуємо, підв'яжемо. Надіємось, що ми її довеземо дуже гарну".

Вік ялинки — не більше 45 років, розповів директор Брустурянського лісового господарства Василь Карпа. Каже, головне новорічне дерево Закарпаття обирали серед чотирьох претенденток.

20-метрову ялинку встановили на площі Народній в Ужгороді
Суспільне Закарпаття

"Підбирали ми ялинку за красотою, щоб вона була хороша, конусна, густа. Щоб вона була практично ідеальної форми, — розповів він. — Було декілька варіантів, ми зупинилися на цьому. На нашу думку, це ідеальний варіант, де її зараз можна взяти, бо взяти можна багато з яких місць, але транспортування, щоб вона приїхала на площу цілою і неушкодженою".

20-метрову ялинку до Ужгорода привіз приватний підприємець Іван Кушнір. Каже: головну ялинку везе до Ужгорода вже вдруге.

"Складно, тому що зустрічний транспорт їде, знаєте, аби не зачепити, аби акуратно, не аби далі ще й платити за ялинку, що пошкодиш іншу машину", — сказав чоловік.

До Ужгорода ялинку Іван Кушнір довіз майже за 5 годин. 11 грудня по обіді її вже встановили на площі Народній, перед будівлею обласної державної адміністрації.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram

На початок