Останній день акції "16 днів проти насильства". У херсонській школі обговорили проблему булінгу

Останній день акції "16 днів проти насильства". У херсонській школі обговорили проблему булінгу

Останній день акції "16 днів проти насильства". У херсонській школі обговорили проблему булінгу
. Суспільне Херсон

10 грудня у Херсоні завершилась акція «16 днів проти насильства». Останній день присвятили правам людини. У 27-ій міській школі обговорили проблему булінгу.

Ольга Тріус - учениця 11 класу. Кілька років, розказує дівчина, вона відвідує психологічні заходи. Тепер сама є медіаторкою і може допомагати іншим школярам вирішувати конфліктні ситуації.

"Були в моєму житті випадки, коли потрібна була моя допомога і я дуже рада, що я змогла надати її досить компетентно і ця проблема була вирішена. Це були підлітки, приблизно 16-17 років і конфлікт інтересів, які переросли в образи, булінг", - каже Ольга Тріус.

Звернутися за допомогою учні 27-ої школи можуть і через скриньку довіри на шкільному сайті, тоді необхідну консультацію надасть психологиня закладу. Також у школі використовують таку форму роботи, як коло, розказує практична психологиня Олена Кравчук. Кола бувають різні і проблемні, і мотиваційні, це дозволяє залучати одразу багатьох учасників.

"Це найефективніша форма роботи, яка дозволяє висловитися та почути один одного. Вона допомагає в складних ситуаціях, якщо є конфлікт в класі між дітьми, між батьками. Тобто, ми доходимо до тієї точки, коли кожен чує і ми приймаємо рішення, яке дозволяє вирішити оці конфліктні ситуації", - розповіла Олена Кравчук.

Артем Галушко - учень 11 класу. Про ситуації булінгу, говорить хлопець, чув, але особисто не стикався, бо у їхній школі проводять профілактичну роботу.

"Я вважаю, що ці уроки дуже потрібні і їх потрібно розвивати. Наприклад, ось ці поради, які ми надали, їх потрібно вносити в шкільне життя не тільки одного класу або активних учнів, а й на рівні всієї школи", - каже Артем.

Конфлікти, каже Олена, це нормально, бо у кожної людини є своя думка та інтереси. Аби уникнути якихось серйозних наслідків дівчина радить вирішувати непорозуміння за допомоги діалогу, а не фізичного чи психологічного тиску.

"Спочатку року ювенальними поліцейськими складено 28 адміністративних протоколів за скоєння боулінгу, з яких 21 протокол відносно дорослих осіб, це особи, діти яких скоїли боулінг, але не досягли віку, з якого настає адміністративна відповідальність. Та 7 адміністративних протоколів відносно неповнолітніх осіб", - каже начальник відділу ювенальної превенції ГУ Нацполіції Віталій Сайфутдінов.

Санкція статті за вчинення боулінгу, говорить Віталій Сайфутдінов, передбачає штраф у розмірі до 3400 гривень або 60 годин виправних робіт.

Що відомо

  • Щорічно з 25 листопада по 10 грудня в Україні проводиться акція «16 днів проти насильства». ЇЇ мета – привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок