Звільнені херсонські держслужбовці погодились з кадровими рішеннями голови ОДА

Звільнені херсонські держслужбовці погодились з кадровими рішеннями голови ОДА

Звільнені херсонські держслужбовці погодились з кадровими рішеннями голови ОДА
. Суспільне Херсон

Два звільнення і одне відсторонення. Під час селекторної наради голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв озвучив висновки щодо виступу гурту "Степ" в стінах держустанови 6-го березня:

"Те, що я побачив вчора в мережі інтернет, мене неприємно вразило. Я вважаю неприпустимим у приміщенні обласної державної адміністрації виступи в такому форматі. І вважаю, що за це має бути персональна відповідальність людей, які займались організацією такого святкування Міжнародного жіночого дня. Я прийняв низку кадрових рішень: звільнений керівник апарату Володимир Іванович Клюцевський. Більше не працює в нашій команді заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Чепіга (її звільнення буде погоджено з Офісом Президента у встановленому порядку затвердженому), також відсторонюється все керівництво управління культури, молоді і спорту. Кадрові рішення по керівництву управління я прийму до кінця тижня. Шановні колеги Чепіга, Клюцевський, Линецький – прошу покинути нашу залу”.

Звільнена заступниця голови облдержадмінітрації Світлана Чепіга так прокоментувала ситуацію:

"Так, дійсно, відповідальність лежить повністю на мені, тому що структурний підрозділ, який організовував цю подію, - це управління культури, молоді і спорту – належить до мого підпорядкування. На жаль, я не могла проконтролювати організацію цього заходу, тому що для мене також це повинно було стати сюрпризом, привітанням на Жіноче свято".

Відсторонений начальник управління культури, молоді та спорту обласної державної адміністрації Михайло Линецький в своєму коментарі кореспондентам Суспільного розказав, що не брав участі в підготовці виступу:

"Мене ні фізично, ні технічно в цьому процесі не було. Тобто цього дня я був у відрядженні за межами міста Херсона. Я займався питаннями культурної галузі у Скадовському районі того дня. Підготовкою привітання жінок займалося управління культури, яке ще, до речі, не ліквідоване. Тобто голова ліквід-комісії Ігор Мазур – мій заступник на даний час в управлінні культури, молоді та спорту, і апарат ОДА. Щодо виступу, я вчора подивився, погоджуюся з думкою голови ОДА, що не припустимо в такий спосіб вітати в будівлі обласної ради".

Звільнений керівник апарату ОДА Володимир Клюцевський говорить, що був неприємно здивований виступом, який обурив суспільство:

"Я негативно сприйняв це дійство. Мені було дуже неприємно, бо я сидів теж в першому ряду. І скажімо так – як втрутитися в цю ситуацію і зробити так, щоб вони більше не виходили – в мене була тільки єдина можливість, вийти за ними і сказати – не виходьте. Система державного управління передбачає стандарти, регламенти, відповідальність, розподіл функцій і будь-який захід, який проводиться – це не надумані спонтанні речі. Це заздалегідь продумані, чітко відшліфовані у своєму фіналі заходи. Тут реально відбувся збій. І я вважаю, що я, працюючи в команді Гусєва, так як працював в команді попередніх 15 губернаторів, виконую волю і вказівку керівника".

Заступник начальника управління культури, молоді та спорту ОДА Ігор Мазур телефоном нам підтвердив, що саме він запропонував запросити гурт "Степ" для виступу у переддень свята:

"Це була моя пропозиція. Оскільки напередодні вони були нагороджені почесною грамотою голови обласної державної адміністрації. Чотири дні до виступу вони були нагороджені у приймальні голови. Оскільки вони були нагороджені грамотою голови, я вважав що достойні, можливо, люди, які отримали також звання за ініціативи адміністрації - заслужені артисти України. Враховуючи їх заслуги, я запропонував Лінецькому запросити їх, щоб вони безкоштовно виступили і поздоровили жінок".

Ілля Контішев, Марина Молода, Ігор Педченко.

Що відомо:

На початок