"Це великий крок у кар’єрі": велогонщик з Рівного розповів про контакт з нідерландським клубом

"Це великий крок у кар’єрі": велогонщик з Рівного розповів про контакт з нідерландським клубом

Ексклюзивно
"Це великий крок у кар’єрі": велогонщик з Рівного розповів про контакт з нідерландським клубом
. Facebook Саша Гудима

Велогонщик з Рівного Олександр Гудима наступний сезон проведе у складі професійного клубу з Нідерландів. Клуб та гонщик наприкінці листопада підписали контракт. Після повернення в Україну 18-річний спортсмен розповів Суспільному, як це стало можливим і що він очікує від цього переходу.

Чемпіон Європи серед юніорів нинішнього року в змаганнях з маунтинбайку, вихованець рівненської ДЮСШ №5 Олександр Гудима продовжить кар’єру у клубі з Нідерландів CST PostNL Bafang Mountainbike Racing Team. Керівником клубу є олімпійський чемпіон 1996 року Барт Брентєнс.

Інформацію про підписання контракту клуб оприлюднив на своєму офіційному сайті 25 листопада. Її підтвердив Олександр Гудима, розмістивши у Facebook світлину у формі нової команди. Прокоментувати подробиці Суспільному він пообіцяв після повернення на Батьківщину.

"Клуб CST звернув на мене увагу на перших етапах цьогорічного Кубка світу. Після того, як я виграв чемпіонат Європи, мені запропонували приєднатися до команди. Підписали річний контракт. Далі усе залежатиме від мене. Виступ за професійний клуб – для мене це великий крок у спортивній кар’єрі", – розповів Суспільному Олександр Гудима.

За словами Олександра Гудими для нього – це досвід та можливість розвиватися. До цього українських велогонщиків-чоловіків, які змагаються у маунтинбайку, у професійних клубах не було. Була лише велосипедистка Яна Беломоїна.

"Саша точно знає, чого хоче досягти, і прагне досягти поставлених цілей. Він готовий для цього наполегливо працювати й хоче вчитися та вдосконалювати свої навички. Саша принесе молоду енергію в команду. Було б чудово, якби ми могли допомогти йому здійснити мрію – поїхати на Олімпійські ігри до Парижу у 2024-му році", – прокоментував підписання контракту на офіційному сайті клубу CST його керівник Барт Брентєнс.

Змагатиметься Олександр Гудима серед молоді – спортсменів до 23-х років. В новому сезоні він планує взяти участь в етапах Кубка світу, чемпіонатах Європи та світу.

Що відомо

  • У серпні 2021 року 18-річний рівнянин Олександр Гудима став чемпіоном Європи з маунтенбайку серед юніорів. Чемпіонат Європи відбувся у сербському місті Нові Сад. На цьому ж чемпіонаті Олександр Гудима у складі збірної України посів п’яте місце в естафеті.
  • У 2020-му Олександр Гудима став переможцем двох юніорських гонок, що проходили у Греції. Змагався рівнянин у маунтенбайку, в олімпійському крос-кантрі. Суперниками Олександра були гонщики з Греції, Італії, Іспанії, Франції, Словаччини, Білорусі, Ізраїлю.
  • Олександр Гудима – вихованець рівненського тренера з велоспорту В'ячеслава Федорчука.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок