"Що зі мною – у мене немає пояснення". Меркушина – про невдалий початок естафети в Естерсунді

"Що зі мною – у мене немає пояснення". Меркушина – про невдалий початок естафети в Естерсунді

Ексклюзивно
"Що зі мною – у мене немає пояснення". Меркушина – про невдалий початок естафети в Естерсунді
. AP Images

Українська біатлоністка Анастасія Меркушина розповіла Суспільне Спорт про проблеми, з якими стикнулася на трасі, та зізналася, що не впевнена, що "всіх порве" на наступному етапі, поки не знайде джерело проблеми.

У шведському Естерсунді завершилася перша жіноча естафета сезону Кубка світу 2021/22 з біатлону. Збірна України невдало провела дебютний командний старт і посіла в ній 10-те місце.

Стартеркою команди була Анастасія Меркушина, яка пропускала особисті гонки на цьому етапі через відновлення після хвороби. До цього єдиним стартом на Кубку світу в Меркушиної була індивідуальна гонка на першому етапі в Естерсунді, де вона стала лише 71-ю.

Українка припустилася хиби на останньому вогневому рубежі, проте головна проблема була зі швидкістю ходу. За цим показником Меркушина була 17-ю з учасниць з відставанням 1:20 хвилини. Естафету Юлії Джимі біатлоністка передала 19-ю.

Читайте також: Україна замкнула топ-10 жіночої естафети на етапі Кубка світу в Естерсунді: результат гонки

У коментарі Суспільне Спорт Меркушина поділилася емоціями після невдалого виступу та розповіла, як виправлятиме помилки в майбутньому.

"У мене в очах темніло, я терпіла. Намагалася хоч за кимось зачепитись і побачила, що й суперниці не їдуть навколо мене. Що зі мною – у мене немає пояснення".

Свою єдину хибу на стрільбищі Анастасія назвала "дитячою помилкою".

"Стоячи був тільки один мах, і більше через те, що я його трохи перетримала. Перетримала, тому мені не вистачило повітря. Це не мій мах, така дитяча помилка. Може, трошки стресонула через те, що прийшла на останніх установках, не розрахувала підхід. Може, через це", – намагалася знайти пояснення спортсменка.

Щодо подальших стартів, Меркушина не загадує. Біатлоністка каже, що для початку треба виявити причину проблеми та змінити підхід до тренування, щоб покращити хід.

"Знаєте, не хочу зараз говорити, що зараз приїду [до Гохфільцена] і всіх порву, тому що я не знаю. Для таких поганих результатів має буде медичне, фізіологічне пояснення. Буду розмовляти з тренером, будемо, авжеж, змінювати підготовку, змінювати навантаження: швидкісні додавати, якісь спеціалізовані тренування. У мене немає назви для цього".

Що далі

  • Неділя, 5 грудня, 16:15. Чоловіки, гонка переслідування (12.5 км).
  • Наступний етап Кубка світу відбудеться 10-12 грудня в австрійському Гохфільцені.
Читайте також: Біатлон: онлайн-трансляція другого етапу Кубка світу 2021/22 в Естерсунді
На початок