У багатоповерхівці на Харківщині впала кабіна ліфта з людьми: що відомо

У багатоповерхівці на Харківщині впала кабіна ліфта з людьми: що відомо

Доповнено
У багатоповерхівці на Харківщині впала кабіна ліфта з людьми: що відомо
. google.com/maps

Ввечері 4 грудня у дев'ятиповерхівці на в'їзді Набережному, 4 в селищі Пісочин з восьмого поверху впала кабіна ліфту, в якому перебувала група людей, серед яких дитина.

Подія сталася близько 22:30, повідомив Суспільному директор Центру екстреної меддопомоги Віктор Забашта.

"36-річний чоловік отримав забій поперекового відділу, від госпіталізації він відмовився. Інші не травмувалися", — розповів Забашта.

За його даними, падаючи, ліфт тричі різко зупинявся. На відео, опублікованому в соцмережах, видно, що ліфт зупинився нижче першого поверху.

Суспільне намагається дізнатися подробиці пригоди. Голова Пісочинської селищної громади Олег Чернобай поки на дзвінки не відповів.

Доповнено. 11:32. За словами заступника Пісочинського селищного голови Олександра Подшиваленка, ймовірна причина пригоди — перевантаження ліфта, проте точну причину пізніше встановить експертиза.

За його інформацією, в ліфті перебувало четверо людей: двоє чоловіків та матір з п'ятирічною дитиною. По матеріальну допомогу поки ніхто не звертався.

Що це було саме падіння ліфту, стверджувати не можна, каже Подшиваленко: ліфт їхав з підвищеною швидкістю, спрацювала система гальмування. Люди спустилися нижче першого поверху та вийшли самостійно, зсередини відкривши двері.

Зараз ліфт опечатали, ним поки ніхто не користується. Проводять експертизу, щоб зрозуміти, чому саме впав ліфт та в якому стані він був. Це займе кілька днів. Механічних ушкоджень видно не було — троси цілі, двері ліфту не перекошені, повідомив Суспільному чиновник.

Доповнено. 11:57. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом падіння ліфта з людьми. За інформацією правоохоронців, в кабіні перебувало четверо людей — родина з трирічною дитиною та чоловік.

"Встановлено, що під час руху ліфт почав спускатися з великою швидкістю та зупинився нижче першого поверху. Приблизно через 15 хвилин родина самостійно вибралася з кабіни. Тілесних ушкоджень ніхто з них не отримав", — сказано в повідомленні поліції Харківської області.

Правоохоронці внесли дані до реєстру за ч.1 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу. Максимальна санкція статті — до 3 років обмеження волі.

Читайте також

Приватизація на Харківщині: підсумки 2021 року

На початок