Вбивство 6-річної дівчинки на Харківщині: суд виніс вирок

Вбивство 6-річної дівчинки на Харківщині: суд виніс вирок

Вбивство 6-річної дівчинки на Харківщині: суд виніс вирок
. Суспільне Харків/Поліція Харківщини

13-річного обвинуваченого у вбивстві шестирічної Мирослави Третяк зі Старого Салтова направлять до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків на три роки — це максимально можливий примусовий захід виховного характеру.

Підлітка визнали винним у вбивстві шестирічної дівчинки. Рішення 2 грудня ухвалив Вовчанський райсуд Харківщини, повідомляє обласна прокуратура.

"У зв’язку з тим, що неповнолітній не досяг віку кримінальної відповідальності, відповідно до вимог КПК України до нього можливо застосувати лише примусові заходи виховного характеру", — сказано у повідомленні.

Читайте також: Вбивство 6-річної Мирослави на Харківщині: чи можна було запобігти
Вбивство 6-річної дівчинки на Харківщині: суд виніс вирок
Прокуратура Харківщини

13-річного хлопця направлять до загальноосвітньої школи соціальної реабілітації, уточнив речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко.

Рішення суду можна оскаржити впродовж 30 днів. Поки хлопець перебуватиме у приймальнику розподільнику для дітей ГУНП в Харківській області.

Що відомо

  • 28 липня шестирічну Мирославу Третяк знайшли мертвою у покинутій будівлі у Старому Салтові.
  • Вбивцею дівчинки поліція назвала 13-річного хлопця, з яким того дня гуляла дівчинка. Старосалтівський селищний голова Едуард Коновалов сказав, що хлопчик зізнався у вбивстві, а його мати у це не повірила: "Вона не вірить, що син це зробив, але він сам сказав це, що це він зробив".
  • 29 липня підлітка помістили до спецприймальника на 30 діб. Інформацію про іншого фігуранта справи поліція не підтвердила.
  • 30 липня правоохоронці повідомили, що дівчинка померла від травми голови, нанесеної тупим предметом.
  • Наприкінці серпня стали відомі результати психіатричної експертизи підлітка. Вони показали, що хлопець осудний, усвідомлює свої дії та їх наслідки. На час слідства він перебував у спецприймальнику для дітей.
  • Родина 6-річної Мирослави Третяк, вбитої у Старому Салтові на Харківщині, вимагає від державних органів 100 мільйонів гривень моральної компенсації, від родини підозрюваного — відшкодування частини витрат на поховання. Батьки вважають, що в тому числі бездіяльність посадовців призвела до злочину.
  • Минулого засідання 28 жовтня у суді допитували директора школи, у якій навчався 13-річний підозрюваний у злочині. Адвокат родини вбитої дівчини Артем Донець не розкрив подробиць свідчень, посилаючись на закритий режим слухання справи, але зазначив: наданої інформації достатньо, щоб довести бездіяльність державних органів.
На початок