Сусідні країни допомагатимуть Україні ліквідовувати наслідки паводків на Тисі та Дунаю

Сусідні країни допомагатимуть Україні ліквідовувати наслідки паводків на Тисі та Дунаю

Сусідні країни допомагатимуть Україні ліквідовувати наслідки паводків на Тисі та Дунаю
.

Верховна рада України ратифікувала 2 грудня міжурядову угоду з Румунією, Угорщиною та Словаччиною про створення багатонаціонального інженерного батальйону, який допомагатиме населенню ліквідовувати наслідки паводків на Тисі та Дунаю у 2021 році.

За відповідний законопроєкт проголосували 282 депутати.

Як зазначається, відповідний закон прийняли для набуття чинності протоколом до Угоди між Урядом Угорської Республіки, Урядом Румунії, Урядом Словацької Республіки та Кабінетом Міністрів України стосовно створення багатонаціонального інженерного батальйону.

Читайте також: Британська Колумбія потерпає від повеней: одна людина загинула

Відповідно до закону, фінансування витрат, пов’язаних з діяльністю багатонаціонального інженерного батальйону планується здійснити в межах асигнувань Міністерства оборони України на 2021 рік в сумі 1 358,4 тисяч гривень.

У витратах передбачена підготовка кадрів і військ, медичне забезпечення особового складу, ветеранів військової служби та членів їх сімей, ветеранів війни” (КПКВ 2101020) за напрямами “Тилове забезпечення".

Що відомо

  • 120 господарств та 76 житлових будинків підтопило через негоду 10 липня в присілку Стебний селища Ясіня на Рахівщині. 19 дворогосподарств, 17 житлових будинків та 2 підвальні приміщення підтопило також в селі Лазещина і 25 дворів та 3 житлові будинки в селі Луги.
  • Через сильну течію пошкоджена дорога в Ясіня та Богдані, знищено 31 міст, в річку потік зніс 10 автомобілів.
  • 65-річного чоловіка, який зник під час паводку в селищі Ясіня на Рахівщині, продовжують шукати.
  • Понад 30 покрівель будинків пошкодив вітер в Берегівському районі на Закарпатті.
  • Зруйновану внаслідок паводка на Рахівщині дорогу Ясіня – Стебний розпочали ремонтувати.
  • 10 дворогосподарств та 4 підвали підтопило на Закарпатті внаслідок негоди. У м. Рахів внаслідок зливи вийшов з берегів місцевий потічок.
  • У селі Свобода Хустського району два селеві потоки зійшли на дороги 18 липня.
  • У майже 160 мільйонів гривень оцінили наслідки паводка на Рахівщині.
  • 30 червня 2020 року в Басейновому управлінні водних ресурсів річок Причорномор'я та нижнього Дунаю повідомили, що за добу рівень води у річках Дністер та Турунчук підвищився на 10-15 сантиметрів. Після цього вода почала наближатися до траси Одеса-Рені. Через це на автошляху тимчасово обмежували рух транспорту, а рятувальники відкачували воду з розташованих поблизу населених пунктів.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок