США готують санкції на випадок нападу Росії на Україну – Держдеп

США готують санкції на випадок нападу Росії на Україну – Держдеп

США готують санкції на випадок нападу Росії на Україну – Держдеп
. Ентоні Блінкен. Фото: AP

У разі, якщо Росія вирішить атакувати Україну, Сполучені Штати запровадять проти неї нові економічні санкції, від застосування яких США досі утримувались.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен за підсумками дводенного засідання міністрів закордонних справ країн НАТО у Ризі, повідомляє Deutsche Welle.

"Якщо Росія продовжить йти шляхом конфронтації щодо України, ми дамо рішучу відповідь, яка включатиме низку високоефективних економічних заходів, від запровадження яких ми досі утримувалися", – зазначив він.

За словами посадовця, він вже обговорив потенційні заходи із колегами з НАТО.

"Ми поділилися нашими думками з союзниками та партнерами. І я побачив величезну солідарність з боку всіх у рішучості та намірі вжити дієві заходи, якщо Росія вторгнеться в Україну", – пояснив держсекретар.

Блінкен також оголосив про існування доказів того, що Росія "підготувала плани значних агресивних дій проти України".

"Ці плани включають зусилля щодо дестабілізації України зсередини, а також великомасштабні військові операції", – пояснив держсекретар.

За його словами, поки що невідомо, чи ухвалив президент Росії Володимир Путін рішення про вторгнення.

"Але ми знаємо, що він забезпечив можливість зробити це дуже швидко, якщо він так вирішить", – додав Блінкен.

Раніше повідомлялося, що адміністрація президента Джозефа Байдена намагається уникнути запровадження жорсткіших санкцій проти проєкту російського газогону "Північний потік-2" попри те, що Росія концентрує свої війська на кордоні з Україною.

Що відомо

  • Заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд заявила, що у випадку продовження російської агресії проти України, США готові запровадити серйозні економічні санкції проти РФ.
  • 1 грудня на засіданні глав МЗС держав-членів НАТО у Ризі міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив партнерам по Альянсу сподівання, що їх реакції та дії стримають країну-агресора від "найгіршого сценарію".
  • 27 листопада генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію знизити напруженість на російсько-українському кордоні та закликав до діалогу.
  • 26 листопада президент Володимир Зеленський закликав президента РФ Володимира Путіна публічно спростувати чутки про те, що Росія готує збройну ескалацію проти України. Зеленський також запевнив, що Україна готова до будь-якої ескалації з боку Росії та повністю контролює свої кордони.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок