Зниження захворюваності на COVID у Харкові: яка ситуація в лікарнях, коли відкриють нову реанімацію

Зниження захворюваності на COVID у Харкові: яка ситуація в лікарнях, коли відкриють нову реанімацію

Зниження захворюваності на COVID у Харкові: яка ситуація в лікарнях, коли відкриють нову реанімацію
. Суспільне Харків

На Харківщині не закриватимуть COVID-відділення опорних лікарень попри зниження рівня захворюваності на коронавірус. Нове реанімаційне відділення обласної інфекційної лікарні має запрацювати наприкінці грудня.

Про це на брифінгу 1 грудня розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк.

"Поки нічого не змінилося, залишаємося в тому форматі, який є. На додаток, продовжимо роботу щодо підсилення лікарень кисневими можливостями для надання кисневої терапії пацієнтам. Використовуємо субвенцію, яка надійшла на область. І тривають поточні роботи по розгортанню трас", — сказав Черняк.

За його словами, у пікові моменти захворюваності на COVID Харківщина була лідером по споживанню кисню пацієнтами в Україні: "Ми були лідерами по використанню кисню взагалі на території області — до 45-50 тонн на добу використовували для нашої госпітальної бази".

Читайте також: Вакцинація від COVID на Харківщині: повністю щепилися 85% освітян

Облаштування кисневих станцій погодили з профільним міністерством, додав Черняк.

"Коли пан міністр у нас був минулого тижня, ми це проговорили. І будемо чекати від держави підтримки у цьому питанні", — повідомив заступник голови ХОДА.

До відкриття готують нове реанімаційне відділення обласної інфекційної лікарні.

"Зараз вже тривають остаточні, суто юридичні формальності. Вже розрахувалися з підрядними організаціями. Вже перемкнули кисень — те, що неможливо було зробити під час COVID-роботи й навантаження на лікарню. Вже дали енергоживлення", — сказав Черняк.

За його словами, роботи планують завершити до кінця грудня — до прийняття пацієнтів будуть готові 30-40 реанімаційних ліжок.

Що відомо

  • За добу коронавірус підтвердили у 613 жителів Харківської області. До статистики внесли інформацію про 38 смертей внаслідок COVID, 1371 людини одужали.
На початок