"Прима з Лесюком налаштовані боротися". Санітра - про стан біатлоністів перед етапом Кубка світу

"Прима з Лесюком налаштовані боротися". Санітра - про стан біатлоністів перед етапом Кубка світу

"Прима з Лесюком налаштовані боротися". Санітра - про стан біатлоністів перед етапом Кубка світу
. Суспільне:Біатлон

Головний тренер розповів Суспільне Спорт про поповнення в команді та першу естафету сезону.

За лічені дні стартує другий етап Кубка світу з біатлону в сезоні, який прийматиме шведський Естерсунд.

Попередній етап так само проходив у Естерсунді, а біатлоністи змагались у індивідуальній гонці та в спринті. При цьому найкращий результат від України у індивідуальній гонці показав Антон Дудченко (24-те місце), а в спринті - Дмитро Підручний (21-ше місце).

Читайте також: Два українці - у топ-25 спринту на першому етапі Кубка світу: результат гонки

До слова, уже на наступних стартах у Швеції склад команди суттєво зміниться. Так, Денис Насико та Андрій Доценко перебрались у норвезький Шушен для виступів на Кубку IBU, а до основої команди приєднались Тарас Лесюк і Артем Прима. Обидва пропустили дебютний етап Кубка світу в сезоні через коронавірус.

Напередодні початку змагань Суспільне Спорт поспілкувалось із головним тренером чоловічої збірної України Юраєм Санітрою про тренувальний процес і склад команди на першу естафету сезону.

"Зараз тренуємося у двох групах. Ті, хто біг [на першому етапі в Естерсунді] - Підручний, Дудченко, Цимбал, мали тренування ще учора [30 листопада] і сьогодні відпочивали. Прима з Лесюком приїхали налаштовані боротися до спринту. У них було комплексне тренування. Температура? Ще холодніше, аніж було: у цей час десь -13 - -14 градусів, та ще й вітерець сильніше", - зазначив очільник команди.

Тренер зауважив, що ні Прима, ні Лесюк не мали серйозних контрольних стартів до приїзду в Естерсунд, тож він буде уважно слідкувати за їхнім станом:

"Для них це буде перший старт у сезоні, вони практично не мали серйозних контрольних стартів, лише кілька спеціальних темпових тренувань. Сам буду очікувати, як упораються з атмосферою, конкуренцію, оскільки перші старти показали, що треба бути дуже готовими для боротьби за очки у чоловічій категорії. Упевнений, що проблема не відобразиться на здоров'ї після хвороби. Тому продовжуватимемо готуватися до наступних стартів".

Також напередодні Санітра зазначив, що, найімовірніше, Прима займе місце в естафетній четвірці на змаганнях у Естерсунді. Водночас наставник підкреслив: що ні Примі, ні Лесюку не буде легко після перерви у зв'язку з хворобою.

"Важко їм буде правильно і темп визначити, і впоратися зі стрільбою, з атмосферою та усім іншим. Прима - досвідчений спортсмен, Лесюку треба трохи більше упевненості, я буду його і психологічно готувати до цієї можливості бігти [на етапі Кубка світу]. Упевнений, що вони добре попрацювали в останні дні перед стартом. Побачимо під час спринту, як вони себе відчуватимуть та що покажуть", - резюмував Санітра.

Читайте також: "Попередньо не змінюватимемо стратегію". Санітра - про склад збірної України на чоловічу естафету

Що відомо

Що далі

  • 2-5 грудня. Кубок світу. Естерсунд, Швеція
  • 1-4 грудня. Кубок IBU. Шушен, Норвегія
На початок