"Випустили, неначе з клітки". Артем Прима - про підготовку до етапу Кубка світу після коронавірусу

"Випустили, неначе з клітки". Артем Прима - про підготовку до етапу Кубка світу після коронавірусу

Ексклюзивно
"Випустили, неначе з клітки". Артем Прима - про підготовку до етапу Кубка світу після коронавірусу
. IBU

Ексклюзивне інтерв'ю українського біатлоніста.

Перед другим етапом Кубка світу з біатлону у складі чоловічої збірної України відбулися зміни. Замість Андрія Доценка та Дениса Насика, в Естерсунді мають виступити Артем Прима та Тарас Лесюк.

Прима і Лесюк перед стартом сезоном потрапили у команду "А". І мали розпочинати сезон вже на першому етапі Кубка світу, проте через спалах коронавірусу частина біатлоністів основної команди не змогли виступити.

Одним із біатлоністів, що пропустив перший етап у Естерсунді, став Артем Прима. Він здав позитивний тест на коронавірус і деякий час був змушений перебувати на самоізоляції.

Читайте також: Склад збірної України на другий етап Кубка світу з біатлону зазнав змін

В ексклюзивному інтерв'ю Суспільне Спорт 34-річний біатлоніст розповів, як проходили перші дні після захворювання. За його словами, повертатися за таких умов до виступів було, неначе уперше.

  • Про спалах коронавірусу у команді

"Приїхали, два дні були тренувальними. Потім вже були певні симптоми у деяких спортсменів, у тому числі і в мене, відчував собі не дуже добре. Команда на чолі з Юраєм та лікарями ухвалила рішення зробити тести і дізнатися, у чому справа. Коли дізналися, що є позитивні тести, то нас розселили і були на самоізоляції. Десять днів у будиночку, жодного кроку вліво чи вправо. Без тренувань, лише після того, як ці десять днів закінчилися, потроху можна було виходити на прогулянку та подихати. А коли вже здали негативні тести, то потроху почали займатися тренуваннями".

  • Про перші тренування після одужання

"Почав тренувальний процес 12-13 листопада. Перші два дні були просто погуляти та походити, пульсація - приходив у себе. Вже зробили чотири тренувальні блоки, останній - швидкісний. У принципі все в порядку, але можна працювати, тренуватися. Побачимо: було швидкісні тренування, повторні тренування. Наче дихання сприяло цьому, але це одне коло. На старті треба бігти 12, 20 кілометрів, і мені самому цікаво, як організм себе буде показувати після COVID-19. Сподіваюся, це мені додасть сили і буду швидше бігти".

  • Про повернення у розташування чоловічої команди

"Ми вже з тренером проговорили. Якщо не буде якихось змін, то стартуватиму у спринті. Треба подивитися, у якій я формі, як себе почуваю, як зможу на дистанції бігти та що зможу показати. А там уже будемо приймати якісь рішення. А з приводу тренувань - це звичайне офіційне тренування. Більше радостей було, коли після карантину ти вийшов, і це було, неначе перші тренування. Як у юності, коли з траси тебе неможливо було вигнати. Кажуть: "Півтори-дві години", а ти хочеш ще трохи. Випустили, неначе з клітки. Сумував за цим, це було".

Що відомо

  • Артем Прима у сезоні 2020/21 двічі фінішував у топ-10 гонок на чемпіонаті світу в Поклюці. Він посів восьме місце у гонці переслідування та дев'яте - в індивідуальній гонці.
  • У сезоні 2020/21 Прима здобув дві медалі на чемпіонаті Європи: "золото" у гонці переслідування та "бронзу" у змішаній естафеті.
  • Найкращим результатом на старті сезону 2021/22 у чоловіків є 21-е місце Дмитра Підручного у спринті.
Читайте також: Два українці - у топ-25 спринту на першому етапі Кубка світу: результат гонки

Що далі

  • 2-5 грудня. Кубок світу. Естерсунд, Швеція
На початок