У Києві потрощили бар, куди раніше "з рейдом" приходили праворадикальні організації. Є постраждалі

У Києві потрощили бар, куди раніше "з рейдом" приходили праворадикальні організації. Є постраждалі

Доповнено
У Києві потрощили бар, куди раніше "з рейдом" приходили праворадикальні організації. Є постраждалі
. Скріншот з відео "Хвильового", 26 листопада 2021 року

У п'ятницю, 26 листопада, невідомі розтрощили вікна у барі "Хвильовий", який розташований на Подолі. Є постраждалі.

Про це у коментарі Суспільному повідомила менеджерка закладу Катерина Войчук.

Раніше представники праворадикальних організацій влаштували "Хрестовий похід проти наркоманів" та обмалювали фарбою заклад на Подолі, вони зокрема приходили до цього бару.

За словами Войчук, сьогодні о 18:39 до входу в бар підійшли троє невідомих і залили двох охоронців сльозогінним газом. Одразу до воріт підбігли ще 12 людей та забігли у двір Хвильового. Охоронців по спині та руках били телескопічними кийками і перешкоджали пересуванню всередину бару.

У дворі лунали крики "смерть п****м", "white power".

У приміщенні бару було близько 15 відвідувачів, троє діджеїв з Берліна та команда закладу.

"Бармени встигли закрити двері на ключ, але двері почали виламували. Відвідувачі тримали двері, щоб невідомі не потрапили всередину", – повідомила Войчук.

Відвідувачі та члени команди почали дзвонити в поліцію та викликали охоронну службу.

"Коли всі вікна та двері були вибитими, невідомі вибігли з двору та зникли в невідомому напрямку. Весь інцидент тривав близько 5 хвилин. Невідомі покинули двір о 18:42. Охоронна служба приїхала через 5 хвилин після того, як невідомі покинули двір. Поліція приїхала через 20 хвилин після закінчення інциденту і почала брати свідчення в очевидців. Це не перший випадок нападу на бар та перешкоджанню господарської діяльності. Перший масовий інцидент трапився 6 листопада, тоді близько 150 чоловік прийшли під бар, заблокували вхід у двір, кидали димові шашки та петарди та розмальовували стіни зі сторони Верхнього Валу. Невідомі в той вечір блокували бар двічі. Перший раз півгодини, другий – близько трьох годин. Тоді на виклики та заяви в поліцію приїхала одна патрульна машин, поліцейські стояли поруч та спостерігали за всім, що відбувається. Жодної протидії невідомим поліція не чинила", – розповіли у "Хвильовому". Урешті вечірку скасували, бар закрили.

Суспільне звернулось до поліції, у Подільському відділку відмовились надати коментар.

Читайте також: В Україні почастішали напади на активістів – правозахисники

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок