У Полтаві у річку випустили більше 2 тонн мальків сазана

У Полтаві у річку випустили більше 2 тонн мальків сазана

У Полтаві у річку випустили більше 2 тонн мальків сазана
. Суспільне Полтава

У Полтаві у річку Ворскла випустили приблизно 11 тисяч мальків сазана. Це понад 2 тонни риби. Про це Суспільному повідомив голова громадської організації «Річки Полтавщини» Олександр Штейман. Рибу привезли спеціальним автомобілем з розплідника, що на Черкащині, а випустили у водойму біля мосту на трасі Київ – Харків.

Зариблення влаштували представники громадської організації «Річки Полтавщини», розповів Олександр Штейман. На це витратили гроші благодійників – 131,5 тисячу гривень.

"У цей час виживаність буде у неї максимальна, тому що зараз найбільш оптимальні умови для перевезення і просто життєдіяльності риби. У таких прохолодних умовах, як зараз, риба краще адаптується і знайде собі місце для зимівлі", - каже голова громадської організації «Річки Полтавщини» Олександр Штейман.

У Ворсклу випустили більше 2 тонн мальків сазана
У Ворсклу випустили 11 тисяч мальків сазана. Суспільне Полтава

"Це місцезнаходження дуже гарне для того, щоб випускати (мальків – ред.). По-перше, дуже гарний під’їзд зробили і далі близько тридцяти метрів розташована найглибша точка нашої водойми у місті Полтава. Тут приблизна глибина від 18 до 20 метрів. І взимку вона (риба – ред.) там скупчується і зимує", - розповів секретар громадської організації «Річки Полтавщини» Віталій Боровко.

За словами Олександра Штеймана, цього року це п’яте і останнє зариблення Ворскли у Полтаві. За попередні чотири у річку випустили близько семи тонн різних видів риби.

Читайте також:

60 тисяч мальків судака 28 травня випустили у Ворсклу в межах Полтави

На початок