У селі на Івано-Франківщині горіло 2 000 м² сухостою

У селі на Івано-Франківщині горіло 2 000 м² сухостою

У селі на Івано-Франківщині горіло 2 000 м² сухостою
. Unsplash

25 листопада у селі Підбережжя Долинської громади, що на Івано-Франківщині, горіла суха трава і чагарники на площі 2 000 м². Про це Суспільне інформує управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

Як ідеться в дописі, повідомлення про займання надійшло приблизно о 17:40.

"Сталася пожежа сухої трави та чагарників на відкритій території на площі 2 000 м²", — інформують в управлінні з питань цивільного захисту. Рятувальники встановлюють причину займання та збитки.

Згідно із законом, який забороняє спалювання сухостою, паліям загрожує адміністративна відповідальність. Зокрема, за порушення пожежної безпеки у лісі порушники повинні сплатити штраф від 90 до 270 неоподатковуваних мінімумів Неоподатковуваний мінімум доходів громадян завжди дорівнює 17 гривнямгромадян. Посадовцям загрожує штраф від 270 до 900 неоподатковуваних мінімумів.

За знищення чи пошкодження лісу через необережне поводження з вогнем та порушення пожежної безпеки у лісі закон передбачає покарання у вигляді штрафу від 270 до 900 неоподатковуваних мінімумів. Посадовцям — від 600 до 1 800 неоподатковуваних мінімумів.

За спалювання сухостою українцям загрожує штраф від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а посадовцям — від 900 до 1 260.

За підпал на території природно-заповідних фондів передбачений штраф від 360 до 720 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Для посадовців штраф становить від 1 260 до 1 800 неоподатковуваних мінімумів.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок