Андрій Ярмоленко вперше за 10 місяців забив за "Вест Гем": відео

Андрій Ярмоленко вперше за 10 місяців забив за "Вест Гем": відео

Андрій Ярмоленко вперше за 10 місяців забив за "Вест Гем": відео
. Associated Press

Ударний матч українця в Лізі Європи.

Український вінгер "Вест Гема" Андрій Ярмоленко вперше з січня 2021 року відзначився голом за свій клуб.

Це сталось у п'ятому раунді групового етапу Ліги Європи в матчі проти австрійського "Рапіда". У цій зустрічі Ярмоленко потрапив у стартовий склад і вже на 40-й хвилині протистояння зумів відкрити рахунок - 1:0.

Причому після забитого м'яча український гравець допоміг своїй команді здобути ще й пенальті, який успішно реалізував хавбек Марк Нобл. І це все відбулось ще у першому таймі.

Читайте також: "Радий знову бачити у збірній". Ярмоленко прокинув м'яча між ніг Гармашу і пожартував над ним: відео

Як забив українець?

На 40-й хвилині гри після навісу від Ніколи Влашича з флангу Ярмоленко головою відправив м'яч у ворота Пауля Гартлера. Таким чином українець вивів свою команду вперед уже в першому таймі.

  • Відео голу Андрія Ярмоленка в матчі проти "Рапіда"

А вже за п'ять хвилин після голу Ярмоленко заробив "Вест Гему" пенальті, який у додатковий час реалізував Нобл і подвоїв перевагу "молотобойців" - 2:0.

  • Відео голу Марка Нобла в матчі проти "Рапіда"

Цікаво, що на початку протистояння гра Ярмоленка була не такою яскравою. Зокрема, журналіст "Вест Гема" та видання The Athletic Рошан Томас охарактеризував початок зустрічі у виконанні українця, як "слабкий":

"Ярмоленко мав слабкий початок, але потім зіграв неймовірно в останні п'ять хвилин".

У підсумку український хавбек провів на полі всю гру - 90+3 хвилин, а "Вест Гем" здобув перемогу з рахунком 2:0. Це вже четверта звитяга "молотобойців" у нинішньому розіграші Ліги Європи. Так, "Вест Гем" продовжує очолювати групу Н, маючи в активі 13 очок.

  • Повний відеоогляд матчу "Вест Гема" та "Рапіда"

Що відомо

  • У сезоні 2021/2022 Андрій Ярмоленко провів уже 13 матчів у складі "Вест Гема", однак результативними діями раніше він не відзначався.
  • Востаннє українець забивав ще в минулому сезоні - у січні 2021 року Ярмоленко відзначився в матчі Кубка Англії проти "Донкастера". Тоді "Вест Гем" переміг із рахунком 4:0.
  • На початку листопада Ярмоленко зазнав травми й через це пропустив матч Ліги Європи проти бельгійського "Генка". У футболіста діагностували забій м'язів. Однак уже за тиждень гравець прибув до збірної України для участі в останньому матчі проти Боснії і Герцеговини у відборі на чемпіонат світу-2022.
Читайте також: Збірна України з футболу закінчила виступи у 2021 році: основні цифри та статистика
  • 32-річний Ярмоленко є найкращим бомбардиром збірної України серед усіх чинних футболістів. На його рахунку 44 голи за "синьо-жовтих" у 106 матчах. Попри не найрезультативнішу статистику в клубі, у 2021 році фланговий форвард забив шість м'ячів у 14 поєдинках за збірну України.

Що далі

  • 28 листопада, неділя. АПЛ. "Манчестер Сіті" - "Вест Гем"
  • 1 грудня, середа. АПЛ. "Вест Гем" - "Брайтон"
  • 4 листопада, субота. АПЛ. "Вест Гем" - "Челсі"
  • 9 грудня, четвер. Ліга Європи. "Вест Гем" (Англія) - "Динамо З" (Хорватія)
На початок