Харківська облрада звільнила першого заступника голови Альберта Кононенка

Харківська облрада звільнила першого заступника голови Альберта Кононенка

Харківська облрада звільнила першого заступника голови Альберта Кононенка
. Суспільне Харків

Депутати Харківської обласної ради на черговій сесії 25 листопада підтримали звільнення Альберта Кононенка ("Блок Кернеса — Успішний Харків") з посади першого заступника голови облради.

За відставку проголосували 86 депутатів, проти — 11.

За словами голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко, напередодні з пропозицією про звільнення Кононенка до неї звернувся 61 депутат.

"Відповідний проєкт рішення сьогодні розглянуто і погоджено на засіданні профільної постійної комісії з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування", — сказала голова облради перед таємним голосуванням.

Про своє звільнення Кононенко дізнався на сесії облради. Під час виступу він подякував колегам за роботу та попросив депутатів приймати рішення "серцем, душею та з нормальним розумінням".

"Для мене це несподівано, скажімо так. Я не розумію, з яких причин, але це нормальна ситуація, коли тебе делегують депутати, вони вибирають собі керівництво. Коли вони мають бажання щось змінити, то це передбачено Законом "Про місцеве самоврядування", — сказав журналістам перед голосуванням Кононенко.

У коментарі Суспільному голова фракції "Блок Світличної — "Разом!" Валерій Пітько сказав, що серед депутатів, які ініціювали звільнення Кононенка, більшість була від "Блоку Кернеса — Успішний Харків", ОПЗЖ та його однопартійці. Він також додав, що колективне звернення депутати підписали, тому що не бачили від Кононенка підтримки.

На посаду першого заступника голови його призначили у грудні 2020 року.

Після голосування Кононенко подякував депутатам за рішення та сказав, що відтепер у нього "з'явиться більше вільного часу".

Що відомо

  • Харківська облрада на черговій сесії 25 листопада підтримали звільнення Андрія Малиша з посади заступника голови облради. Його підозрюють у хабарництві.
  • У вересні 2018 року прокуратура Харківщини повідомила про проведення досудового розслідування за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України, в яких фігурує депутат Альберт Кононенко. Йшлося про незаконне заволодіння чужим майном за попередньою змовою та легалізацією доходів, отриманих незаконним шляхом. Сам Кононенко називав справи щодо нього сфабрикованими.
На початок