Харківський депутат, який виїжджав за кордон через оголошення підозри, з'явився на сесії онлайн

Харківський депутат, який виїжджав за кордон через оголошення підозри, з'явився на сесії онлайн

Харківський депутат, який виїжджав за кордон через оголошення підозри, з'явився на сесії онлайн
.

Депутат Харківської облради Альберт Кононенко заявляє, що відкриті проти нього кримінальні провадження закриті.

Про це він сказав на сесії 24 липня, яка проходила в режимі відеоконференції.

З моменту оголошення підозри два роки тому це перша поява депутата Кононенка на сесії. Прокуратура повідомляла, що підозрюваний виїжджав у Росію. Силовики заявляли про підготовку документів про оголошення в міжнародний розшук.

"Відносно мене було порушено три кримінальні справи. Всі ці справи закриті за відсутністю складу злочину. Закриті в тому числі завдяки принциповій позиції заступника Генерального прокурора Холодницького, керівників НАБУ, які розібрались і прийняли законні процесуальні рішення в частині фейкових, сфальсифікованих кримінальних проваджень", — сказав Кононенко.

Він також звинуватив у безпідставності даних депутата облради Дмитра Булаха, за показами якого, як стверджує Кононенко, силовики клопотали про його затримання.

"На сьогоднішній день всі звинувачення з мене зняті. Я маю можливість повноцінно працювати на благо суспільства", — сказав депутат облради.

Ця ситуація, як наголосив Кононенко, дозволила стати йому "сильнішим та мудрішим".

Виступ Кононенка прокоментував депутат Дмитро Булах.

"Альберт сказав, що додалося мудрості. Як ми бачимо, навряд чи. Я не розумію, про які покази йдеться, у мене були покази про "кооперативну схему", завдяки дії якої кооператив, засновниками якого були близькі люди, родичі Альберта, отримали кілька гектарів в Лісопарку безкоштовно. Цю землю розподілили на ділянки і просто продали", — сказав Булах.

Кононенко назвав Булаха псевдоантикорупціонером і заявив, що його слова щодо умов роботи кооперативу "спростовані рішенням Конституційного суду".

Де саме нині перебуває Альберт Кононенко та коли повернеться до Харкова, депутат не сказав.

"У нас буде наступна сесія, я розкажу, хто, як, чому блокував мою роботу як депутата, хто заважав роботі комісії, хто і як інспірував позови у різні судові органи і так далі", — заявив Кононенко.

Оновлення 12:30. У коментарі Суспільному Альберт Кононенко сказав, що в розшуку не перебуває.

Що відомо

  • У вересні 2018 року прокуратура Харківщини повідомила про проведення досудового розслідування за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України, в яких фігурує депутат Альберт Кононенко. Йшлося про незаконне заволодіння чужим майном за попередньою змовою та легалізацією доходів, отриманих незаконним шляхом.
  • Позачергова сесія Харківської облради 24 липня вперше проходила в режимі відеоконференції. Провести сесію в такому режимі вирішили у зв'язку із карантином в умовах поширення коронавірусної інфекції.
На початок