Потужний гол "Ліверпуля" з дальньої відстані у матчі проти "Порту" в Лізі чемпіонів: відео

Потужний гол "Ліверпуля" з дальньої відстані у матчі проти "Порту" в Лізі чемпіонів: відео

Потужний гол "Ліверпуля" з дальньої відстані у матчі проти "Порту" в Лізі чемпіонів: відео
. AP

Як півзахисник "Ліверпуля" забив один із двох переможних м'ячів у матчі Ліги чемпіонів.

Півзахисник "Ліверпуля" Тіаго Алькантара відзначився одним із найвидовищніших голів п'ятого туру Ліги чемпіонів. Відбулося це у домашньому матчі "мерсисайдців" проти "Порту".

"Ліверпуль" проводив матч проти "Порту" уже гарантувавши собі перемогу в групі. І здобув п'яту поспіль перемогу у груповому етапі, забивши два м'ячі португальській команді.

Автором одного з голів "Ліверпуля" став іспанський півзахисник Тіаго Алькантара. Причому його гол претендує на звання найкращого у п'ятому турі.

Читайте також: Визначилися 11 учасників плей-оф Ліги чемпіонів: хто достроково вийшов з групи

Як забив Тіаго?

Іспанський півзахисник відзначився голом на 52-й хвилині. Алекс Окслейд-Чемберлен виконав неточну подачу у штрафний майданчик зі стандарту, яку відбили гравці "Порту".

М'яч винесли зі штрафного майданчика, після чого він летів у напрямі Тіаго Алькантари. Іспанський півзахисник пробив по ньому у дотик, і його удар виявився влучним - м'яч влетів точно у кут.

На відео видно, наскільки складним за виконанням виявився удар Тіаго. Півзахисник "Ліверпуля" підкрутив м'яча, після чого той пролетів поміж ніг гравцю "Порту", відскочив від газону і за плавної траєкторії влетів у сітку воріт.

Відео голу Тіаго Алькантари у Лізі чемпіонів

Гол Тіаго Алькантари став першим для "Ліверпуля" у матчі. Однак не останнім: на 70-й хвилині після передачі Джордана Гендерсона відзначився Мохамед Салах.

Що сказав тренер "Ліверпуля" про гол Тіаго?

Юрген Клопп відзначив забитий м'яч іспанським півзахисником у контексті того, як складалася гра проти "Порту". "Ліверпуль" не міг відкрити рахунок упродовж стартових 45 хвилин, і саме гол Тіаго Алькантари дозволив це зробити.

"У нас були кращі можливості під час гри, але ми забили з цієї позиції. Якщо хтось бачив Тіаго під час тренування, то знає, що він досить технічний для таких ударів. Але навіть з його технікою не завжди виходить завдати такого неймовірного удару. Це було своєчасно, хороший гол".

Завдяки голу Тіаго "Ліверпуль" вийшов у лідери Ліги чемпіонів 2021/22 за голами з-за меж штрафного майданчика. М'яч іспанця став п'ятим у п'яти поєдинках.

Хто такий Тіаго Алькантара

  • 30-річний іспанський півзахисник, що виступає за "Ліверпуль".
  • Тіаго Алькантара став гравцем "Ліверпуля" у вересні 2020-го, перейшовши з "Баварії" за 24 мільйони євро.
  • Загалом Тіаго відіграв за "Ліверпуль" 39 матчів у всіх турнірах. Це лише його другий гол за англійську команду: уперше він відзначився у травні 2021-го проти "Саутгемптона".
На початок