"Динамо" забило перший гол у Лізі чемпіонів, але програло "Баварії": відео

"Динамо" забило перший гол у Лізі чемпіонів, але програло "Баварії": відео

"Динамо" забило перший гол у Лізі чемпіонів, але програло "Баварії": відео
. AP

Кияни уникнули розгрому із мюнхенцями, але й перемогти не змогли.

"Динамо" зазнало поразки у матчі п'ятого туру Ліги чемпіонів проти "Баварії". Поєдинок проти мюнхенців закінчився для киян з рахунком 1:2.

Матч проти "Баварії" мав стати для "Динамо" одним із вирішальних. Перед поєдинком кияни зберігали теоретичні шанси навіть на плей-оф Ліги чемпіонів, однак для цього потрібно було обов'язково перемагати "Баварію".

Мюнхенці підходили до матчу з "Динамо" не в оптимальному складі. Через травми та хворих коронавірусом гравців заявка "Баварії" налічувала лише 17 футболістів.

Однак і у такому складі "Баварія" змогла перемогти. Причому відкрили рахунок мюнхенці в ефектному стилі: Ілля Забарний вибив м'яча на Роберта Левандовські, який одразу ж ударом через себе вразив ворота "Динамо".

Ще до перерви "Динамо" могло зрівняти рахунок: після підкату Леона Горецки проти Віктора Циганкова м'яч летів у ноги Мануелю Нойєру, але той по ньому не влучив - штанга. А на 35-й хвилині Циганков пробив після зміщення з флангу, проте цього разу голкіпер "Баварії" зіграв надійно.

За активної гри "Динамо" не лише не забило, але й пропустило вдруге. Корентен Толіссо виконав подачу, Томас Мюллер пропустив м'яча Кінгслі Коману, який і завдав гольовий удар - 2:0.

На початку другого тайму "Динамо" не використало найреальніший момент. Микола Шапаренко пробив по воротам - Нойєр врятував, але відбив прямо на Шапаренка. Перед півзахисником киян були пусті ворота, але він вирішив прострілити, з чим знову впорався голкіпер "Баварії".

І все ж "Динамо" забило "Баварії". На 70-й хвилині після передачі Циганкова відзначився Денис Гармаш, що вийшов на заміну - перший гол киян у груповій стадії Ліги чемпіонів.

Забивши гол, "Динамо" ще мало кілька можливостей, щоб зрівняти рахунок. Однак ані Сергій Сидорчук, ані Віктор Циганков використати шанси не змогли.

У підсумку 1:2 - "Динамо" уперше забило у Лізі чемпіонів, але все одно програло "Баварії".

Ліга чемпіонів. П'ятий тур

"Динамо" - "Баварія" 1:2

Голи: Гармаш, 70 - Левандовські, 14, Коман, 42

У турнірній таблиці положення "Динамо" поки що залишається незмінним - останнє місце та одне очко. Однак якщо "Бенфіка" набере очки у матчі з "Барселоною", кияни втратять математичні шанси на єврокубкову весну.

Турнірна таблиця групи Е

  1. "Баварія" (Німеччина) - 15 очок (5 матчі), 19:3 (різниця м'ячів)
  2. "Барселона" (Іспанія) - 6 очок (4), 2:6
  3. "Бенфіка" (Португалія) - 4 очки (4), 5:9
  4. "Динамо" (Україна) - 1 очко (5), 1:9

Що далі

  • Середа, 8 грудня. "Бенфіка" - "Динамо" у шостому турі Ліги чемпіонів.
На початок