Спад COVID-захворюваності на Харківщині очікують до середини грудня — епідеміологиня

Спад COVID-захворюваності на Харківщині очікують до середини грудня — епідеміологиня

Спад COVID-захворюваності на Харківщині очікують до середини грудня — епідеміологиня
. Суспільне Харків

У Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб сподіваються на суттєве зниження захворюваності на коронавірус у Харківській області до середини грудня.

Про це в ефірі "Сьогодні. Головне" на Суспільному 23 листопада повідомила завідувачка відділення особливо небезпечних інфекцій центру Ганна Сухорукова.

"Ми дуже сподіваємося, що це буде до середини грудня, може, й раніше, якщо не буде інших якихось чинників, бо ще дуже складна ситуація залишається в областях, які межують з нашою", — сказала Сухорукова.

"Ми побачили покращення ситуації два-три тижні тому. Минулого тижня більш аніж в два рази зменшилася кількість нових випадків", — сказала епідеміологиня.

За її словами, осіння хвиля коронавірусу закінчується так само різко, як і почалася: "У вересні в нас були тижні, коли за тиждень вдвічі збільшились показники захворюваності. Спад захворюваності так само різкий".

"В нас почався підйом цієї хвилі з міста Харкова, і з Харкова почалося зниження, воно вже триває більш ніж три тижні", — сказала Сухорукова.

На її думку, це результат підвищення темпів вакцинації, а також обмежень пересування між областями та посилення епідеміологічних заходів в окремих громадах Харківської області.

Що відомо

  • За добу 22 листопада коронавірус підтвердили у 407 жителів Харківської області.
  • Кількість нових випадків COVID-19 у Харкові зменшилася — опорні комунальні лікарні Харкова завантажені на 65%.
  • Пункти щеплення та центри вакцинації від COVID на Харківщині: список, мапа.
Читайте також: Коли можна вакцинуватися після того, як перехворів COVID-19. Відповідь МОЗ

На початок