У Білому домі підтвердили намір Байдена балотуватися на другий термін

У Білому домі підтвердили намір Байдена балотуватися на другий термін

У Білому домі підтвердили намір Байдена балотуватися на другий термін
. Президент США Джо Байден (праворуч) разом із віцепрезиденткою Камалою Гарріс. Фото: АР

Президент США Джо Байден планує балотуватися на другий термін у 2024 році. Про це сказала прессекретарка Білого дому Джен Псакі, повідомляє Reuters.

"Такі його наміри", — відповіла Псакі журналистам, які запитали про плани 79-річного Байдена щодо участі у наступних президентських виборах у США.

Reuters зазначає, що минулого тижня Байден пройшов свій перший медогляд після вступу на посаду в січні, і лікарі сказали, що він придатний до виконання обов'язків президента.

Про своє бажання іти на другий термін Джо Байден заявив ще у березні.

Нині рейтинги Байдена знизились, повідомляє Reuters, і це змушує деяких демократів задуматися, чи може він претендувати на ще один чотирирічний термін.

Що відомо

  • Раніше оточення президента США Джозефа Байдена заявило, що він планує балотуватися на другий термін на виборах у 2024 році. Про це повідомляє The Washington Post, спираючись на опитування 28 осіб, наближених до Байдена. "На віртуальному заході зі збору коштів цього місяця ( у листопаді — ред.) Байден сказав невеликій групі донорів, що він планує балотуватися на другий термін", – пише видання.
  • 7 січня Конгрес США затвердив обрання демократа Джо Байдена президентом США після підрахунку голосів Колегії виборників. Інавгурація Байдена відбулася 20 січня 2021 року.
  • У лютому президент США Джозеф Байден скасував низку указів свого попередника Дональда Трампа, зокрема заборону на в'їзд до країни кандидатам на отримання ґрін-карт.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!"

На початок