Леброн Джеймс уперше в кар'єрі отримав дискваліфікацію. Що стало причиною: відео

Леброн Джеймс уперше в кар'єрі отримав дискваліфікацію. Що стало причиною: відео

Уперше за 19 років.

Баскетболіст Леброн Джеймс пропустить найближчий матч регулярного сезону НБА через дискваліфікацію. Таке рішення ліга прийняла після сутички Леброна з гравцем "Детройт Пістонс" Айзеєю Стюартом у матчі попереднього ігрового дня.

Джеймс отримав дискваліфікацію "за необережний удар" на один поєдинок, Стюарт - на два. Через дискваліфікацію Леброн втратить близько 284 тисяч доларів, а Айзея - 45 тисяч.

Для Леброна, який проводить уже 19-й сезон в НБА, це перша дискваліфікація у кар'єрі. Він пропустить матч "Лос-Анджелес Лейкерс" проти "Нью-Йорк Нікс".

Що стало причиною дискваліфікації

У третій чверті поєдинку між "Лейкерс" та "Пістонс" Джеймс боровся за підбір зі Стюартом - і ліктем влучив йому в обличчя.

У гравця "Детройта" утворилося розсічення, він кілька секунд переговорив з Джеймсом, а тоді намагався дістатися до суперника - Стюарта відстороняли партнери по команді, судді та стюарди.

Айзея кілька разів проривався через них та біг через весь майданчик, аби дістатися до Леброна, але не зміг цього зробити.

  • Повне відео епізоду
  • Як Айзея проривався до Леброна

Обидва гравці отримали вилучення з гри одразу, а тоді ліга покарала їх додатковою дискваліфікацією. ЗМІ повідомляли, що Леброн хотів вибачитися перед Стюартом, але цього не сталося.

У підсумку матч "Лейкерс" - "Пістонс" залишився за командою з Лос-Анджелеса - 121:116. А в ніч на понеділок, 29 листопада, команди зустрінуться знову - і обидва баскетболісти уже відбудуть свою дискваліфікацію.

Читайте також: Перший номер драфту-2021 встановив новий рекорд НБА і випередив Леброна Джеймса: відео
На початок