Рада директорів МВФ погодила виділення Україні траншу в розмірі $700 млн — Шмигаль

Рада директорів МВФ погодила виділення Україні траншу в розмірі $700 млн — Шмигаль

Рада директорів МВФ погодила виділення Україні траншу в розмірі $700 млн — Шмигаль
. Фото: УНІАН

Рада директорів Міжнародного валютного фонду погодила виділення Україні траншу в розмірі 700 мільйонів доларів. МВФ 22 листопада ухвалила позитивне рішення про завершення першого перегляду програми Stand-by. Кошти будуть спрямовані на "підтримку стабільності фінансової системи та боротьбу з наслідками COVID-19".

Про це повідомив глава Кабінету міністрів України Денис Шмигаль.

"Досягнувши прогресу у впровадженні реформ, ми підтвердили статус України як надійного й відповідального партнера", – зазначив він.

Рада МВФ також ухвалила рішення про продовження програми до кінця червня 2022 року.

Читайте також: Підвищення тарифів і реформа митниці. Що вимагає МВФ від України за 5 млрд доларів

Шмигаль додав, що спільна програма Stand-by між Україною та МВФ на суму 5 млрд доларів США була затверджена 9 червня 2020 року. Вона спрямована на подолання наслідків пандемії COVID-19, зміцнення результатів та продовження реалізації важливих структурних реформ в Україні.

Раніше, 18 жовтня МВФ та Україна досягли на робочому рівні (staff-level agreement) рішення про завершення першого перегляду програми співпраці з МВФ.

Читайте також: Україна домовилась зі США про постачання вугілля – Шмигаль

Усі новини стосовно МВФ читайте тут.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок