5 грамів на 5 літрів: як у Хмельницькому дезінфікують транспорт

5 грамів на 5 літрів: як у Хмельницькому дезінфікують транспорт

5 грамів на 5 літрів: як у Хмельницькому дезінфікують транспорт
.

У Хмельницькому, посилено дезінфікують комунальний транспорт.

Про це суспільному розповів директор Хмельницького комунального підприємства "Електротранс" Віктор Паламарчук. За його словами, після кожної зміни, працівники депо протирають поручні, сидіння та підлогу спеціальними розчинами.

Галина Оп’ятюк розповіла, як вона готує тролейбуси до виїзду на маршрут. «Як заїжджає тролейбус то ми підмітаємо, протираємо сидіння, поручні протерти. Налили на ганчірку і протерли поручні і виїхала машина».

Олексій Трачук, начальник тролейбусного депо каже, що самостійно готує дезінфекційний засіб за інструкцією. Готують такий розчин один раз на 7 днів, все фіксують у спеціальному зошиті.

«Засіб це в нас «дезектин». Робимо 1% розчин. В нас є норма. Там 5 грамів на 5 літрів води. Тролейбуси проходять мийно-прибиральний комплекс. Ми тролейбуси миємо, прибираємо і робимо дезінфекцію тролейбуса. Тобто, протираємо поручні, сидіння, подоконіки, резину. А коли робимо генеральне прибирання, то навіть і підлогу дезентином».

На місяць виділяють півтори – дві тисячі на закупівлю дезінфекційних засобів, каже директор Хмельницького комунального підприємства "Електротранс" Віктор Паламарчук. Та додає, дезінфекцію тролейбусів проводять не тільки у спалах епідемії.

«Ми дезінфекцію проводимо не тільки в такий важкий час як на сьогодні де сильно прогресує коронавірус, ми профілактику і дезінфекцію тролейбусів проводимо цілий рік. Як мінімум, ми кожний день проводимо дезінфекцію і по черзі ми проводимо вдень 2-3 генеральних прибирання де повністю проводиться прибирання салону тролейбуса всередині і кожний день миття тролейбуса ззовні».

Керівник державної установи «Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», Олег Балашов розповів, що дезинфікувати транспортний засіб мають спеціально підготовані працівники, аби уникнути отруєнь.

«На сьогодні дозволяється використовувати будь – який дезінфекційний засіб який має дозвіл міністерства охорони здоров’я. Застосування дезінфекційних засобів потребує відповідного навчання персоналу. А також використання персоналом засобів індивідуального захисту. Особливо це стосується персоналу який бере участь у дезінфекції транспорту громадського користування. Коронавірус – це є вірусна інфекція. Тому використовуються відповідні дезінфекційні засоби які мають вплив не тільки на бактерії, але і на віруси. Тому необхідно читати інструкцію».

На початок