Одеський суд призначив 26-річному чоловіку читати Франка та Толстого

Одеський суд призначив 26-річному чоловіку читати Франка та Толстого

Одеський суд призначив 26-річному чоловіку читати Франка та Толстого
. Фото: ITC.ua

Суддя Малиновського суду Одеси Олександр Гарський визнав 26-річного чоловіка винним у крадіжці мобільного телефону й 50 гривень та призначив йому прочитати трилогію повістей Льва Толстого "Дитинство. Отроцтво. Юність." та вірш Івана Франка "Строфи". Про це повідомили в пресслужбі суду.

За даними суду, 21 липня 2021 року обвинувачений нібито проник до квартири свого знайомого та викрав мобільний телефон та 50 гривень, завдавши шкоди на 903,33 гривні. Ці дії кваліфікували за ч. 3 ст. 185Крадіжка Кримінального кодексу України. Чоловік повністю визнав свою провину.

Як повідомили в пресслужбі, такий вирок суд обрав через обставини життя фігуранта. Чоловіка з 6 років нібито виховував батько. Хлопець не вчився, проводив час на вулиці, займався бродяжництвом, а потім потрапив до притулку. Крім того, у обвинувачуваного є дружина, трирічний син і дитина дружини від першого шлюбу, яку вони спільно виховують.

Під час засідання суд встановив, що чоловік не читає жодної літератури. У залі він читав по складах і розповів, що за все життя, можливо, прочитав пів книжки – зазначили в пресслужбі.

Читайте також

  • Шевченко та Твен. В Одесі суддя зобов'язав двох крадіїв читати книжки
  • Одеський суд ув'язнив двох чоловіків, які побили та пограбували представників ЛГБТ-спільноти
  • Розбещення в дитбудинку Одещини: обвинувальний акт щодо директора вдруге повернули прокурорам

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок