Шевченко та Твен. В Одесі суддя зобов'язав двох крадіїв читати книжки

Шевченко та Твен. В Одесі суддя зобов'язав двох крадіїв читати книжки

Шевченко та Твен. В Одесі суддя зобов'язав двох крадіїв читати книжки
. autorating

Суддя Малиновського районного суду Олександр Гарський визнав винними двох юнаків у крадіжці техніки та засудив до одного року умовно. Крім того, суд зобов'язав їх прочитати твори Марка Твена, Джека Лондона та Тараса Шевченка. Про таке Суспільному стало відомо із судового реєстру.

Йдеться про події, які сталися у січні цього року. Згідно з матеріалами справи, двоє фігурантів пограбували декілька автомобілів, які були припарковані на території майданчика для тимчасово затриманих транспортних засобів в Одесі. Обвинувачені викрали автомагнітолу, динаміки, важіль коробки перемикання передач та інші предмети на суму 1 455 гривень.

Техніку вони сховали у рюкзаки, однак винести їх за межі майданчика не змогли, оскільки їх побачила охорона. Вони кинули рюкзаки та втекли, як зазначає слідство, а коли вирішили за ними повернутися, їх затримала поліція.

Двом учасникам подій інкримінували ч. 3 ст. 15Замах на злочин. та ч. 3 ст. 185Крадіжка. Кримінального кодексу України. Оскільки вони "активно сприяли розкриттю правопорушення та щиро розкаялися", суддя Олександр Гарський 20 жовтня визнав їх винними та засудив до одного року умовно.

Крім того, суд зобов'язав їх прочитати наступні твори: "Пригоди Тома Соєра" та "Пригоди Гекльберрі Фінна" Марка Твена, "Біле ікло" Джека Лондона та вірші Тараса Шевченка "Минають дні, минають ночі".

Читайте також

  • Одеського суддю за отримання хабаря позбавили волі на 5 років
  • Одеський суд виніс вирок охоронцю, який погрожував журналістці розстрілом
  • Суд обрав для директорки юрдепартаменту Одеської міськради заставу в розмірі 26 млн грн

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок